Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap

A Deák Ferenc Megyei Könyvtár online katalógusa

Olvasói állapot ellenőrzése

Keresés    
Témakör
Művelet:
Beszerzés ideje:
Dokumentumtípus:
Információhordozó:
Keresés hatóköre:
Formátum:
Megjelenítés: Auto böngészés

Biográfia
Keresés
Név:

Böngészés
Név:

Böngészés    
Megjelenítés:

Letétek
Partner kvt.:
Dokumentum:

 

Tisztelt Felhasználók!

Az Online katalógusban kereshető a könyvtárban megtalálható valamennyi könyv, videó, hanglemez, DVD, CD, hangoskönyv, DVD-ROM, CD-ROM. A katalógus tartalmazza a könyvtár állományában korábban meglévő dokumentumokat is, melyek különböző okokból már nem találhatók meg. Ebben az esetben a megtalált dokumentumhoz nem tartozik példány adat.

A katalógusban négy keresőmező van.
A KERESÉS használatát azoknak ajánljuk, akik konkrét dokumentumot keresnek. Itt megadhatják a részletes paramétereket. A legördülő sávok segítségével lehet minél pontosabb keresési feltételeket beírni. (Legegyszerűbben szerzőre, címre, vagy a cím szavára lehet rákeresni, de ugyanitt megadható téma, közreműködő, kiadó, tárgyszó, zenei tárgyszó, ISBN szám, sorozati adat, nyelv is, csak ezek esetében át kell állítani a bal oldali sávban, mire keresünk. A negyedik sortól nem kell beírni semmit, csak a legördülő sávban felajánlott lehetőségek közül kell kiválasztani a megfelelőt. Itt beállítható a témakör, a művelet, a beszerzés ideje, a dokumentum típusa, az, hogy milyen információhordozón keresi a dokumentumot.) Egyik legpraktikusabb keresési paraméter a keresés hatásköre, itt ki lehet választani, hogy a Deák Ferenc Megyei Könyvtár állományába, valamelyik kistérség állományába vagy mindenhol keresünk.

A BIOGRÁFIA esetében konkrét személynevekre kapunk találatokat. Különbség van a keresés és böngészés között, attól függően választhat az olvasó, hogy pontos kifejezésre keres (keresés), vagy a keresett személy nevének pontos ismerete nélkül keres (böngészés).

A BÖNGÉSZÉS mező használata akkor ajánlott, ha a keresett dokumentumról, csak részleges információi vannak, vagy egy bizonyos kritériumnak megfelelő dokumentumok összességét keresi. A legördülő sáv segíti megadni a keresési paramétereket.

A LETÉT mezővel a megyei könyvtár állományába tartozó, de a Zala Megyei Büntetésvégrehajtási Intézetben található dokumentumokat keresheti. Itt is különbség van a keresés és böngészés között, attól függően választhat az olvasó, hogy pontos kifejezésre keres (keresés), vagy a kifejezés pontos ismerete nélkül részleges egyezésű, vagy hasonló találatokra van szüksége (böngészés).

TIPP: A találatok megjelenése után, a példány szóra kattintva pontos információhoz juthat az adott dokumentumról.
A Pld. mező a részletes példányadatokat tartalmazza.
A könyvtár mező mutatja meg, hogy melyik könyvtár/település állományába tartozik a dokumentum.
A raktár mezőben rövidítéseket használunk, amik a dokumentum lelőhelyére vonatkoznak.
Jelentésük:
FR – felnőtt szabadpolcos állományban található kölcsönözhető dokumentum,
IR – gyermek szabadpolcos állományban található kölcsönözhető dokumentum,
O – felnőtt olvasótermi állományban található helyben használható dokumentum, csak a munkaszüneti nap előtti utolsó napon vihető el 3 napra. Hosszabbításra nincs lehetőség!
K – gyermek olvasótermi állományban található helyben használható dokumentum, amely csak a munkaszüneti nap előtti utolsó napon vihető el 3 napra
MT – megyetörténeti vagy helyismereti állományban található, helyben használható dokumentum, külön elbírálás alapján 5 napig kölcsönözhető
BR – belső raktári dokumentum, csak helyben használható
Duplum – duplikát raktári állományban található, kölcsönözhető dokumentum
L – letéti állományába tartozó, kölcsönözhető dokumentum
DVD – a zenei gyűjtemény DVD állományába tartozó dokumentum
HL – hanglemez/bakelitlemez, a zenei gyűjteménybe tartozó dokumentumok
CD – a zenei gyűjteménybe tartozó zenei CD vagy hangoskönyv
Mozgókönyvtár – a dokumentum kistérségi állomány része

A rakt. jelzet a dokumentum megtalálásában segít. A szakirodalom esetében ez egy háromjegyű számból egy betűből és egy kétjegyű számból áll, szépirodalom esetében pedig egy betűből és egy kétjegyű számból.

A leltári szám a könyvek azonosítására szolgáló szám.

Az info hasznos információ, itt látható, hogy a könyv kölcsönözhető vagy kölcsönzésben van (ez esetben mikor jár le a kölcsönzési idő).

Amennyiben további segítségre van szüksége, könyvtárosaink állnak rendelkezésére.

Tagintézmény

Deák Ferenc

Megyei és Városi Könyvtár

Aktuális

Galéria

közadatkereso
Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap