Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap

Irodalmi önismereti beszélgetések - 2024.05.31. - Keresztury Dezső: Valaki tenyerében

 

Irodalmi önismereti beszélgetések

Keresztury-sorozat

 

Az Irodalmi önismereti beszélgetések áprilisi, májusi alkalmaira Keresztury Dezső alkotásait választottuk.  A tudós-művész-polihisztor, városunk szülötte az idei évben lenne 120 éves - a választással a Keresztury-emlékévhez is csatlakozunk.

A Keresztury-ciklus keretében, a korábbi alkalmak során Keresztury Dezső Két szülőföldem c. visszaemlékezése alapján arról zajlott a beszélgetés, mit jelentenek számunkra a gyökereink, Cserép c. verse nyomán a "nem készülök el soha" érzését, az ezzel kapcsolatos gondolatokat járták körül a résztvevők, utolsó alkalommal pedig Egy század című verse szolgáltatta az alapot  a női szerepekről, életfeladatról való gondolkodáshoz.

 

Következő alkalom:

2024. május 31. 17.00

Keresztury Dezső: Valaki tenyerében

Miben kapaszkodunk meg a bizonytalan időkben? Hisszük-e, hogy életünk jobbá válik, ha nehéz? A vers alkalmat ad rá, hogy viszontagságainkat számba véve a Gondviselésbe vetett hitünkről beszélgessünk.

 

Gyakorlati tudnivalók:

A foglalkozások 17:00-kor kezdődnek.

Helyszín: Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár,8900 Zalaegerszeg, Deák F. tér 6.

 

Résztvevők:

A csoport nyílt csoport, bármelyik alkalomhoz lehet csatlakozni, ha valakit megérint az aktuális téma és érdeklődik az önismeret iránt.

 

Beszélgetőtárs:

Kajtár Krisztina, irodalomterapeuta

 

A részvétel feltételei:

  • A foglakozás díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Kérjük, hogy a részvételi szándékot a foglalkozásokat megelőző napig jelezze az alábbi e-mail címen: kajtar.krisztina.ev@gmail.com.

  •  A csoporton való részvétel nem javasolt, amennyiben valaki pszichológiai vagy pszichiátriai kezelés alatt áll, a csoporton való megjelenéssel a résztvevő megerősíti, hogy ezek egyike sem áll fenn.
  • 18 év alatti résztvevőinktől szülői beleegyezést kérünk.

 

Az irodalomterápiáról:

A foglalkozás az irodalomterápia módszerén alapul, amely egy művészetterápiás módszer, nem pszichoterápia vagy pszichológusi tevékenység.

A részvételhez nem szükséges semmilyen irodalmi előképzettség. Az olvasott szöveg mindössze egy kiindulópont ahhoz, hogy elinduljon a beszélgetés, amelynek középpontjában a csoporttagok gondolatai, érzései állnak. Ezeket a csoport támogató közegében megosztva a résztvevők letehetnek terheikből, vagy olyan felismerésekhez juthatnak, amelyek segítségével harmonikusabb lélekkel folytathatják mindennapjaikat.

 

Szeretettel várjuk a beszélgetésen!


Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap