Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap

Irodalmi önismereti beszélgetések - 2024.06.07. - Háy János: A balatoni ház

 

Irodalmi önismereti beszélgetések

Kortárs sorozat

 

Az Irodalmi önismereti beszélgetések áprilisi, májusi alkalmaira Keresztury Dezső alkotásait választottuk.  A tudós-művész-polihisztor 120 éve született - a választással a Keresztury-emlékévhez is csatlakoztunk.

A Kortárs sorozat keretein belül pedig olyan szerzők műveit választottuk, akik a beszélgetést követően hamarosan könyvtárunkba látogatnak. Így volt ez Szabó T. Anna esetében is, A változás című versével  induló önismereti beszélgetés után író-olvasó találkozó keretében találkozhattak a szerzővel. 

A következő alkalommal Háy János A balatoni ház című novellája alapján beszélgetünk. Háy Jánossal és Kollár-Klemencz Lászlóval június 13-án találkozhatnak könyvtárunkban az érdeklődők.

 

Következő alkalom:

2024. június 7.  17.00

Háy János A balatoni ház című novellája alapján indul a beszélgetés.

Mit lehet tenni, ha kiüresedett egy párkapcsolat? Helyre akarjuk-e még hozni a csorbát szenvedett intimitást? 
A novella a külvilágnak mutatott képeknek és valódi érzéseinknek is tükröt tart.

 

Gyakorlati tudnivalók:

A foglalkozások 17:00-kor kezdődnek.

Helyszín: Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár,8900 Zalaegerszeg, Deák F. tér 6.

 

Résztvevők:

A csoport nyílt csoport, bármelyik alkalomhoz lehet csatlakozni, ha valakit megérint az aktuális téma és érdeklődik az önismeret iránt.

 

Beszélgetőtárs:

Kajtár Krisztina, irodalomterapeuta

 

A részvétel feltételei:

  • A foglakozás díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Kérjük, hogy a részvételi szándékot a foglalkozásokat megelőző napig jelezze az alábbi e-mail címen: kajtar.krisztina.ev@gmail.com.

  •  A csoporton való részvétel nem javasolt, amennyiben valaki pszichológiai vagy pszichiátriai kezelés alatt áll, a csoporton való megjelenéssel a résztvevő megerősíti, hogy ezek egyike sem áll fenn.
  • 18 év alatti résztvevőinktől szülői beleegyezést kérünk.

 

Az irodalomterápiáról:

A foglalkozás az irodalomterápia módszerén alapul, amely egy művészetterápiás módszer, nem pszichoterápia vagy pszichológusi tevékenység.

A részvételhez nem szükséges semmilyen irodalmi előképzettség. Az olvasott szöveg mindössze egy kiindulópont ahhoz, hogy elinduljon a beszélgetés, amelynek középpontjában a csoporttagok gondolatai, érzései állnak. Ezeket a csoport támogató közegében megosztva a résztvevők letehetnek terheikből, vagy olyan felismerésekhez juthatnak, amelyek segítségével harmonikusabb lélekkel folytathatják mindennapjaikat.

 

Szeretettel várjuk a beszélgetésen!


Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap