Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap

Folyóiratajánló - 2022/12

A Családi Lap 2022. decemberi számának tartalmából:

Boldog házasság, példamutatóan felnevelt három gyermek, sikeres karrier. Megtörténhet mindez egyszerre? - Szandi családja a tökéletes példa rá. Bár azt mondja, ők sem úsznak mindig rózsaszín felhőkben, de férjével, Bogdán Csabával rácáfolnak azokra, akik nem jósoltak hosszú időt kapcsolatuknak.

A karácsonyi csoda nyomában - Gyermekkorunk téli ünnepei soha el nem múló, mély nyomokat hagynak a lélek szövetén. Nem csupán egyedi emlékekről van szó, inkább maga az ismétlődő rituálé ég bele agyunkba és persze várakozással járó hosszú és felfokozott, szinte transzszerű állapot.

Ábel Anita „a karácsony a lelassulásról szól”

Madár Veronika „A fények elválaszthatatlan kellékei az Adventnek”

Farkasházi Réka „Fontos, hogy gyermekeim érezzék, zajlik bennem a készülődés”

Az Aero Magazin 2022. decemberi számának tartalmából:

Csungkingi és dubaji újdonságok - Visszatért Budapestre az Air China légitársaság csungkingi járata, amely november végétől heti egy alkalommal, péntekenként kapcsolja össze a magyar fővárost a Jangce folyó partján elterülő több mint hétmillió lakosú várossal. Az összeköttetést egy 301 utas befogadására alkalmas Airbus A330-as biztosítja a kínai nemzeti légitársaság részéről.

A Jumbo Jet öröksége - A tervek szerint a Boeing repülőgépgyár még 2022-ben átadja az utolsó elkészült B 747-8F teherszállító repülőgépet az Atlas Air légitársaságnak, amivel végleg lezárul a Jumbo Jet több mint ötven évig tartó gyártásának története. De mit is kapott a légi közlekedési iparág az „ég királynőjének” megjelenésével?

Először repült az első magyar H225M - November 15-én megtörtént a magyar H225M közepes többfunkciós helikoptertípus első repülése. Az IRO011-es jelű, különleges műveleti (SOF) konfigurációjú forgószárnyas tesztelése nyitja meg az utat a 2023 második felétől esedékes szállítások előtt a honvédség számára.





 

Az Élet és Tudomány 2022. decemberi számának tartalmából:

Mesterséges nap adhatja a jövő energiáját - Nem kell atomfizikusnak lenni ahhoz, hogy megértsük, napjaink legégetőbb problémái: a túlnépesedés, a klímaváltozás, a háború és a technikai fejlődés is növeli az emberiség energiaéhségét. Lehetséges-e energiából a mainál jóval nagyobb mennyiséget előállítani úgy, hogy ne növeljük a bolygóra nehezedő károsanyag-kibocsátást?

Egy díszbaba életútja - A Zsuzsa nevű díszbaba, immár a Néprajzi Múzeum gyűjteményében található meg.

Térkép a múltból, Selmec panorámája - Sorozatunknak e különleges „térképet” bemutató részével a magyar tudomány egyik polihisztorára, a magyar geológia atyjára, Szabó Józsefre emlékezünk születésének bicentenáriumán. Selmec panorámája egyrészt egy korabeli térkép, másrészt egy speciális geológiai áttekintés, amely a környék földtanát mutatja be.





 

A Stroy Magazin 2022. decemberi számának tartalmából:

„Emma és Linda között testvéri szeretet van” - A népszerű televíziós, Jakupcsek Gabriella legkisebb gyermeke, Emma már tizennégy, a legnagyobb unokája, Linda ötéves, büszke édesanyaként és nagymamaként csodálattal figyeli, hogy ők, ketten mennyire ragaszkodnak egymáshoz. Mint meséli, a család legkisebb tagjai tartják őt fiatalon. Ráadásul úton van a harmadik unokája is!

Lebuktak a lányuk előtt - Már november eleje óta karácsonyi lázban ég Kiss Ernő Zsolt és Nyári Darinka, akik az adventi koszorún át a tojáslikőrig mindent maguk készítenek.

Antal Imre - Évekig állt a feldíszített karácsonyfa a nappalijában. A néhai tévés addig imádta a karácsonyt, amíg édesanyja élt, utána szenvedésként élte meg az ünnepet.





 

A lapszámok a könyvtárunkban elérhetők és a legfrissebb számok kivételével kölcsönözhetők.


Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap