Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap

Folyóiratajánló - 2023/7.

A Természetgyógyász Magazin 2023. júliusi számának tartalmából:

Dr. Egely György fizikailag mérhetővé tette az életenergiát - A gépészmérnök, feltaláló, kutató nagy tiszteletnek örvend, ugyanakkor bírálói is akadnak szép számmal. Őt mindez hidegen hagyja: kiáll tudományos eredményei, felfedezései mellett és saját kutatási témáján dolgozik 73 évesen is.

Szilárdan Szilárdról - Exkluzív Interjú Haumann Mátéval, aki az Oppenheimer című filmben Szilárd Leót játssza. Világsztárok harmóniában. Szépek és gazdagok. Gazdagok és sikeresek. Lehet, hogy mégsem minden az övék? Amit nem kapnak meg, mennyire hiányzik? Bevallják? Letagadják? Mégis mitől vannak egyensúlyban?

A böjtölés meghosszabbítja az életet - A kalóriamegvonás biológiai hatásai. Közismert, hogy a böjtölésnek számos pozitív hatással van szervezetünkre. Valter Longo öregedéskutató szerint ugyanezt a pozitív hatást érhetjük el napi három kisebb étkezéssel, úgynevezett álböjtöléssel is.

A Praktika 2023. júliusi számának tartalmából:

Zamatos belépő - A görögdinnye minden ízében a felhőtlen napsütést és a jó időt jelenti. Fogadd ezzel a gyümölccsel a hozzád érkezőket – most egy látványos, festett változatban!

Csobbanj velünk! - Ez a kis béka készen áll a fürdőzésre! Arcán vidám mosollyal, derekán úszógumival már indul is a tópartra, ahol a többiek várják. Varrd meg puha plüssből, hogy igazán ölelnivaló legyen!

Lényeg a látvány! - A nagyméretű, szárított egzotikus levelek hihetetlenül népszerűek! Alkotónk most rafiábók és papírból készített több változatot.

Otthonszépítés - Annyi minden van a nyárban, ami megihlethet: színek, formák, illatok, ízek kavalkádja ez a pár hónap. Használd ki, és alkoss vidáman!

Virágok otthona - Tegyél látványos designelemmé egy unalmas kaspót ezzel az egyszerű, mégis izgalmas ötlettel! Egy szép szobanövénnyel nagyszerű ajándék is lehet belőle.

Stílusos és vidám - Gyerekek is könnyedén elkészíthetik ezt az ízig-vérig nyárias felsőt, ami a legmelegebb napokon is kellemes, könnyed viselet lesz. Csak néhány színes gyöngy, pár egyszerű csomó, és készen is van!


A GEO 2023. július-augusztusi számának tartalmából:

Washingtontól Washingtonig - Az Egyesült Államok fővárosa egyike azoknak a világon, amely nevét híres politikusról kapta. George Washingtonra az USA első elnökeként emlékezünk, de voltak még elnökök, akikről szó lesz ebben az izgalmas városban tett látogatás kapcsán.

Tesztelje tudását…múzeumokról! - Üdvözöljük a GEO-CAMPUSON: ezen rejtvényrovat számára a szakértőkkel a legkülönbözőbb tudományterületekről válogattunk érdekes kérdéseket

Jövőbe mutató térségi összefogás - A királynék városa, ahogy Veszprémet gyakran nevezik, és több mint száz település közös pályázata négy éve nyerte el az Európa kulturális fővárosa 2023 címet. A hosszú elbírálási folyamat, majd a startpisztoly eldördüléséig tartó felkészülési időszak alatt nagy erők mozdultak meg annak érdekében, hogy a város és tágabb értelemben vett környezete ne csak egy évre kerüljön fel a kontinens kulturális és turisztikai térképére, hanem tartósan ott is maradjon.

A vadnyugat tekintete - Ötvenéves kora után lett igazi sztár, ám résnyire húzott szemének szúrós pillantása valódi hollywoodi ikonná tette. Húsz éve hunyt el Charles Bronson, a szűkszavú, szikár férfiideál megtestesítője, aki a magánéletében sokkal szelídebb volt, mint az általa megformált, illetve puszta létezésével életre keltett mozikarakterek.

A Magyar vadászlap 2023. júliusi számának tartalmából:

Öröm és üröm - Mikotoxikózis és idült agancstő-deformáció. Különleges és merőben szokatlan témában rendezett előadás-sorozatot az Országos Erdészeti Egyesület Tamási Helyi csoportja a helyi Művelődési Központban „A klímaváltozás állategészségügyi hatása a nagyvadgazdálkodásban” címmel, amelynek alcíme – ami sokkal többet mond – „A mikotoxin-koncentráció hatása szarvasféléink állományviszonyaira és egészségi állapotára”

Fortélytár, ahol a kurta farkú malac túr - A lesvadászat igen közkedvelt és kényelmes, melynek során a vad által rendszeresen járt, sűrűn látogatott területrészek ismeretét használjuk ki, tudván, mikor és hol számíthatunk a vaddisznók vagy szarvasok felbukkanására.

Gyöngysor, a szépségpontokért és a szilárdságért - Kékessy László a következőket írja a gyöngyözésről A magyar vadász kézikönyve című művében, 1925-ben: „Gyöngyök az agancs bibircsók kinövései. Minél számosabb a gyöngy s mentől gyöngyözöttebb az agancs, annál értékesebb”.

A lapszámok a könyvtárunkban elérhetők és a legfrissebb számok kivételével kölcsönözhetők.


Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap