Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap

Zegi Eco – körkörös újrahasznosítási tippek

Az „Európai Hulladékcsökkentési Hét” kampány minden évben a hulladékmegelőzés más-más aspektusára összpontosít. A 2021. november 20-28. között megrendezésre kerülő tematikus hét kiemelt témája a „körkörös közösségek”. A cél, hogy felhívja a figyelmet a hulladékgazdálkodás három kulcsfontosságú elemére: a megelőzésre, az újrahasználatra, valamint az újrafeldoldozásra.

A „körkörös közösségek” tematika a hulladéktermelés kapcsán a kis helyi közösségeknek a körforgásos gazdaságra való áttérésben játszott szerepét kívánja hangsúlyozni. Az esemény szervezői a kezdeményezéssel ösztönözni kívánják a lakosságot, hogy az élhetőbb, tisztább környezet és a környezetkímélőbb életmód érdekében tudatosan figyeljenek a mindennapi fogyasztási szokásaikra.

A kampányról bővebben ITT lehet olvasni.

Könyvtárunk idén is több projekttel csatlakozik a kampányhoz. Alapvető feladatunk az információ- és értékközvetítés, emellett elkötelezettek vagyunk a környezetvédelem, a környezettudatosság mellett. Ezért online kiadványunkban olyan helyi kezdeményezésekre szeretnénk felhívni a figyelmet, amelyek működése segíti a lakosságot a fenti célok megvalósításában, illetve olyan könyveinket ajánljuk, amelyekből informálódhatunk a környezettudatos életmódról; továbbá a közelgő ünnepekre tekintettel adunk környezetbarát, kreatív ötleteket.

 

A linkek és a könyvajánlóban a képek kattinthatók, további információkhoz vezetnek.

A kiadványt a környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve csak online formában tesszük közzé.

PDF formátumban letölthető


Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap