Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap

Zegi Eco – körkörös újrahasznosítási tippek

Az „Európai Hulladékcsökkentési Hét” kampány minden évben a hulladékmegelőzés más-más aspektusára összpontosít. A 2021. november 20-28. között megrendezésre kerülő tematikus hét kiemelt témája a „körkörös közösségek”. A cél, hogy felhívja a figyelmet a hulladékgazdálkodás három kulcsfontosságú elemére: a megelőzésre, az újrahasználatra, valamint az újrafeldoldozásra.

A „körkörös közösségek” tematika a hulladéktermelés kapcsán a kis helyi közösségeknek a körforgásos gazdaságra való áttérésben játszott szerepét kívánja hangsúlyozni. Az esemény szervezői a kezdeményezéssel ösztönözni kívánják a lakosságot, hogy az élhetőbb, tisztább környezet és a környezetkímélőbb életmód érdekében tudatosan figyeljenek a mindennapi fogyasztási szokásaikra.

A kampányról bővebben ITT lehet olvasni.

Könyvtárunk idén is több projekttel csatlakozik a kampányhoz. Alapvető feladatunk az információ- és értékközvetítés, emellett elkötelezettek vagyunk a környezetvédelem, a környezettudatosság mellett. Ezért online kiadványunkban olyan helyi kezdeményezésekre szeretnénk felhívni a figyelmet, amelyek működése segíti a lakosságot a fenti célok megvalósításában, illetve olyan könyveinket ajánljuk, amelyekből informálódhatunk a környezettudatos életmódról; továbbá a közelgő ünnepekre tekintettel adunk környezetbarát, kreatív ötleteket.

 

A linkek és a könyvajánlóban a képek kattinthatók, további információkhoz vezetnek.

A kiadványt a környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve csak online formában tesszük közzé.

PDF formátumban letölthető


Tagintézmény

Deák Ferenc

Megyei és Városi Könyvtár

Aktuális

Galéria

Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap