Figyelem! Fontos felhívás!

Tájékoztató a "Könyvtár a küszöbön" szolgáltatásról

 

Kedves Olvasóink!

 

A 2020. 11.11-én hatályba lépett 484/2020(XI.10.) Kormányrendelet értelmében a könyvtár területére látogató nem léphet be; ezért kibővítve újraindítjuk a Könyvtár a küszöbön szolgáltatásunkat.

Olvasóink számára a korábban megszokott szolgáltatásokat kívánjuk biztosítani, a könyvtár újbóli megnyitásáig, az alábbi módon:

Kölcsönzés:2020. november 11-től a katalógusból való választással történik, előzetes egyeztetés alapján. A kiválasztásban segít az otthonról interneten elérhető katalógusunk: http://dfmk.dfmvk.hu/dfmvk/katalogus

 Használati útmutatónkat itt találja: https://youtu.be/R0BEoAPr0dc

 

  • Az igényeket a honlapunkon lévő űrlapon, e-mail címen konyvfoglalas@dfmk.hu, vagy a 92/310-821 telefonszámon lehet egyeztetni. Kérjük, hogy adják meg a kért könyvek szerzőjét és címét az űrlap kitöltésével! Kérjük, hogy minden esetben adják meg nevüket, olvasójegyük számát és az elérhetőségüket (email-ben vagy a telefonon történő kérés esetén is). Igénybe lehet venni erre adatbázisunk Foglalás vagy Előjegyzés lehetőségét is.

Munkatársaink minden esetben egyeztetik Önökkel, hogy mikor jöhetnek a kért könyvekért, egyéb dokumentumokért.

  • Kérjük, hogy olvasójegyüket hozzák magukkal! A hosszabbítás kérését telefonon 92/310-821 és e-mailben, olvszolg@dfmk.hu tudják megtenni, vagy a honlapon található Olvasói állapot menüpont használatával.

A szolgáltatást CSAK BEIRATKOZOTT olvasóink számára tudjuk biztosítani, új beiratkozásra előre egyeztetett módon kerülhet sor.

A kölcsönzés helyszíne: Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Zalaegerszeg, Deák tér 6.

 

A visszahozott dokumentumok 72 órára karanténba kerülnek.

A kölcsönzés mellett lehetőség van másolásra, szkennelésre, laminálásra. Továbbra is biztosítjuk az irodalomkutatást, tájékoztatást, helyismereti információt – mindezt szintén előre egyeztetve, a könyvtár e-mail címén, olvszolg@dfmk.hu, helyism@dfmk.hu, vagy telefonszámán 92/310-821 kezdeményezve.

 

A kölcsönzésre illetve a többi szolgáltatás igénybevételére naponta 9.00-17.00 óra, szerdán 9.00-18.00 óra, szombaton 8.30-12.30 óra között van lehetőség.

 

 

Járványügyi szabályok

Kérjük, hogy a könyvtár előtti várakozás közben is tartsák be az előírt távolságot.

A könyvcsomag átvételekor KÖTELEZŐ a maszkviselés és a kesztyűhasználata.

A könyvtár munkatársai is kesztyűben és maszkban végzik munkájukat.

 

Zalaegerszeg, 2020. november 11.

Kiss Gábor s.k.

igazgató

címkék: