Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap

Új dvd-k könyvtárunkban

Macbeth (2015)

színes, magyarul beszélő, angol-francia-amerikai filmdráma, 113 perc
(hangok:  magyar, angol; felirat: magyar)

Shakespeare legsötétebb, legtragikusabb és legerőteljesebb drámája a XI. századi Skóciában játszódik, főszereplői az elmúlt 400 év alatt a gátlástalan hatalomvágy szimbólumává váltak. Macbeth (Michael Fassbender) jóslatot kap, hogy ő lesz Cawdor thánja, majd Skócia uralkodója. Eleinte nem hisz a jóslatnak, de miután Duncan király előlépteti hősiességéért, ő ráérez a hatalom ízére. Macbethnek a király iránti hűségét végül legyőzi Lady Macbeth (Marion Cotillard) unszolása, a férfi megöli a királyt és ő kerül a trónra. A véres tett persze továbbiakat von maga után, Macbeth és felesége pedig egyre mélyebbre merül a hatalom megtartásáért folytatott harcban.
A Macbeth főszerepáben két szupersztár, Michael Fassbender és Marion Cotillard nyújt átütő alakítást. Justin Kurzel ausztrál rendező filmadaptációja a Trónok harca és Shakespeare rajóngóit egyaránt ámulatba ejti.


Liza, a rókatündér (2014)

színes, magyar romantikus vígjáték, 98 perc

Liza (Balsai Móni), a csinos, de roppant szerény ápolónő élete egy csapásra megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám hamarosan több hullazsákba került hódolója lesz, mint élő. Ezért a fiatalon elhunyt japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének (David Sakura) segítségével Liza arra a következésre jut, hogy ő egy elátkozott rókatündér. A nagyszámú áldozat és a késsel mesterien bánó Liza felkelti a rendőrség érdeklődését, és a különc helyszínelő, Zoltán százados (Bede-Fazekas Szabolcs) nyomozni kezd. Eközben a kétségbeesett és szerelemre vágyó Liza, a maga szerény, de következetes módján megpróbálja legyőzni az átkot és megtalálni az igazit.
Számos hazai és nemzetközi díjjal jutalmazott alkotás!


Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni (2015)

színes, szinkronizált, amerikai filmdráma, 105 perc
(hangok: magyar, angol, cseh, lengyel, török; feliratok: magyar, angol, arab, bolgár, cseh, görög, héber, horvát, izlandi, lengyel, portugál, román, szerb, szlovák, szlovén, török)

Greg magányos, mogorva és mormotaképe van. Végzős gimnazista, de kizárólag a város szegénynegyedében lakó Earllel barátkozik: minden szabadidejüket azzal töltik, hogy klasszikus filmcímekből új, zavarba ejtő filmcímeket alkotnak, azután a címhez saját filmet forgatnak. De egy iskolatársuknak leukémiája van, és Greg anyja rákényszeríti fiát, hogy menjen át beszélgetni a beteg lányhoz. A kínos helyzetből különleges, csupa vicc,  barátság születik.


A világ románca (2015)
színes, magyarul beszélő, angol romantikus film, 116 perc
(hangok: magyar, angol; felirat: magyar)

XIV. Lajos (Alan Rickman) 1682-ben áthelyezi udvarát Versaillesba. Pompa tekintetében nem ismer kompromisszumot, ezért főkertészét, André Le Notre-t megbízza, hogy a kastélypark minden szegletében ligetkéket alakítasson, amely munkákra pályázatot hirdetnek. A sziklakert-bálhelyszín kivitelezésére a szakmai körökben addig ismeretlen hölgy jelentkezik. Sabine de Barra (Kate Winslet), aki tartásával, egyszerű, őszinte modorával elbűvöli a Napkirályt.


A ruhakészítő (2015)
színes, magyarul beszélő ausztrál romantikus film, 113 perc
(hangok: magyar, angol; felirat: magyar)

Még csak tízéves volt, amikor a kis Myrtle Tilly Dunnage-ot (Kate Winslet) elüldözték szülővárosából. Húsz év elteltével, miután a legnevesebb párizsi divatházaknál kitanulta a ruhatervező és -készítő szakma minden csínját-bínját, hazatér. Eredetileg csak egy rövid látogatást tervezett, ám aztán úgy dönt, otthon marad, hogy gondoskodhasson beteg anyjáról. Ám Dungatar, ez a poros, isten háta mögötti ausztrál városka nem felejt: itt nem csak a bűnök, az emlékek és a vádaskodások árnyéka is messzire nyúlik


Star Wars (Baljós árnyak, A klónok támadása, a Sith-ek bosszúja, Egy új remény, A birodalom visszavág, A Jedi visszatér)
színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi,

Éld át újra a hihetetlen kalandokat, a látványos csatákat és a jó rossz felett aratott végső győzelmét minden idők legnagyszerűbb csillagközi legendájával, amit együtt élvezhet az egész család.
A STAR WARS előzmény trilógiája –Baljós árnyak, A klónok támadása és a Sith-ek bosszúja – az ifjú Anakin Skywalker útját mutatja be, amelynek végállomása a sötét oldal: a rabszolgaként élő fiúból Jedi tanítvány válik, ám hiába minden, az ő sorsa az, hogy Darth Vaderként rettegjék a nevét.

A STAR WARS klasszikus trilógiája – Egy új remény, A birodalom visszavág és a Jedi visszatér – uke Skywalker, Leila hercegnő és Han Solo történetét beszéli el, akik a lázadók élére állnak, hogy legyőzzék a gonosz Birodalmát és egyensúlyt teremtsenek az Erőben.


Az üldözött (2014)
színes, szinkronizált, angol-amerikai-német politikai thriller, 122 perc
(hangok: angol, magyar; feliratok: magyar, angol)

Egy félig csecsen, félig orosz fiatalember bukkan fel Hamburgban, természetesen ez nem kerüli el a német és amerikai hírszerző ügynökségek figyelmét sem. Megkezdődik a hajsza, miközben az idő egyre fogy a tét pedig egyre nagyobb: vajon a titokzatos férfi meghurcolt áldozat, vagy rombolásra és pusztításra készülő szélsőséges?
A film valós események és a híres kémregény író, John le Carré műve alapján készült.


                                            

Távol a világ zajától (2015)
színes, szinkronizált, amerikai-angol filmdráma, 119 perc
(hangok: magyar, angol, cseh, lengyel, török; feliratok: magyar, szlovák, angol, bolgár, horvát, görög, héber, izlandi, lengyel, portugál, román szerb, szlovén, török)

A viktoriánus Angliában élő Bathsheba (Carey Mulligan) független, erős, önfejű…és nagyon szép. Nem csoda, hogy aki látja, beleszeret. És az sem csoda, hogy ő magy nem tud választani az érte versengő három teljesen különböző férfi, a birkapásztor, a katona és a jómódú agglegény között. Sok megpróbáltatás, csalódás és új élmény kell hozzá, hogy Batsheba rájöjjön, ki az akire igazán szüksége van.
A film Thomas Hardy 1874-ben megjelent „Far from the madding crowd” c  könyvéből született. 

     


Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap