Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap

Tavaszi nagytakarítás (könyvajánló)

 

"A tavaszi nagytakarítás nemcsak arról szól, hogy kiválogatjuk a dolgokat, majd megszabadulunk tőlük, hanem arról is, hogy ráébredj, ki is vagy és mások milyennek látnak. Esélyed van újraértelmezni önmagadat, hogy megváltoztasd az elvárásaidat és hogy emlékezz rá, sosincs túl késő visszatérni oda, aki voltál, vagy megcélozni azt, aki lenni szeretnél."

(Kyle, a rejtélyes idegen c. film)

Problémamegoldások, ötletes idő- és pénzkímélő megoldások a háztartásban felmerülő problémákra
A házvezetés alapjai: szakszerű ismeretek a takarítás, mosás, vendéglátás, főzés, biztonság és az elsősegély területén
Folttisztítás lépésről lépésre 
Az első részletes illusztrációkkal ellátott útmutató a folttisztításról
Zseniális tippek sokasága 
A könyvben lévő számtalan tippmező olyan ötleteket emel ki, amelyek hagyományos bölcsességet fejeznek ki, pénz- vagy időkímélők, környezetbarátok, vagy különösen hatékonyak a házimunka megkönnyítésében

Amikor a tisztítószerek már megfizethetetlenek, amikor a kezünk berepedezik a kemikáliáktól, amikor zokogunk az összezsugorodott bőrkesztyű láttán, mit tegyünk? Az ismert, sikeres szerzőpáros új könyve hasznos olvasmány mindenki számára. A három nagy fejezetben közreadott háztartási tanácsok elolvasása felér egy gazdasszonyképző iskola elvégzésével. A Házunk - kertünk fejezet sok-sok apró részletre kiterjedően ad ötleteket arra, mitől lehet egyszerűbben, olcsóbban és - ami a legfontosabb! -vegyszermentesen vezetni háztartásunkat. A Konyhai ötletek című rész még kezdőknek is viszonylag könnyűvé teszi a sokak számára robotnak érzett konyhai munkát. A harmadik fejezet, a Család - higiénia egyszerű, mégis meglepő tanácsokkal látja el az olvasót. Az arany ékszerek házi tisztításától kezdve a házilag készíthető játékokon át a háziasszony-próbáló vasalótisztításig számtalan fortéllyal ismerkedhetünk meg, amelyek valóban megkönnyítik mindennapjainkat. A könyvet mindenkinek ajánljuk. Akár 18 éves, akár 81, akár nő, akár férfi - aki ezt a könyvet forgatja, csak nyerhet vele!

Ez a könyv számos hasznos, jól bevált tanáccsal és útmutatással szolgál minden, egy modern háztartásban előforduló munkához. A tavaszi nagytakarítás során hasznos lehet az, hogy a háztartási vegyszerek enyhébb fajtái is megtalálhatók a könyvben, a „biojavaslat” környezetvédő megoldást ajánl, gyakran olyan tisztítószerekkel, amelyeket még nagyanyáink és dédanyáink használtak.

 


Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap