Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap

Odalenn délen

2014. május 29-én nyárindító könyvbemutatóra került sor könyvtárunkban. A rendezvényt Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója nyitotta meg.

A Zalai Hírlap nyugalmazott felelős szerkesztője, Mihovics József „Odalenn délen – Adriai útirajzok és más válogatott írások magyarul és horvátul” címmel megjelent kötetét a szerző, és a Croatica kiadó ügyvezető igazgatója, Horváth Csaba mutatta be az érdeklődőknek.

A 182 képpel illusztrált kötet érdekessége, hogy a benne olvasható magyar és horvát nyelvű írások (útirajzok, publicisztikai és közéleti írások) önálló egységek, nem egymás tükörfordításai.

A kiadóról is kaptunk információkat: a Croatica kiadó az Országos Horvát Önkormányzat kiadója, fő profilja a magyarországi horvát, német, szlovén, szlovák, román, görög és bolgár közösség tankönyveinek kiadása.

Az est barátságos hangulattal zárult, Kiss Gábor „Hogyan látnak bennünket a horvátok?” kérdéssel kezdeményezett beszélgetést a részvevők körében, válaszként pedig pozitív élmények hangzottak el.

 

Kovácsné Pacsai Edit

/ Kapcsolódó képek


Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap