Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap

Könyvajánló - 2020. január

 

 https://jelenkor.libricsoport.hu/wp-content/uploads/sites/7/2019/08/BoldizsarI_AKiralyneAkiMadarnak_72dpi.jpg

Mi történik egy meseterápiás csoportban? Miben különböznek a saját élményű mesecsoportok más önismereti csoportoktól? Elsősorban abban, hogy a mese veszi át a terapeuta szerepét: biztonságot teremt, vezet, kérdez, tükröz, állít és megfejtésre váró, indirekt tanácsokkal látja el a csoport tagjait.

Boldizsár Ildikó tizenhárom év csoporttapasztalatait gyűjtötte össze új kötetében. Gyermekeknek és felnőtteknek vezetett 2-10 napos csoportok történetein keresztül mutatja be, hogyan segítettek a teremtéstörténetek, állatmesék, varázsmesék a legnehezebb helyzetekben: gyermekotthonokban, börtönökben, betegségekben, gyászban és reménytelenségben. A kötet második részében pedig egészséges felnőttek önismereti munkájába pillanthatunk be különféle típusú mesecsoportokon keresztül.

615 B 76 A királyné, aki madárnak képzelte magát: meseterápiás csoporttörténetek / Boldizsár Ildikó . - Bp. : Jelenkor, 2019.

 

https://s03.static.libri.hu/cover/f4/3/5787358_5.jpg

Saját magunk kizsákmányolói lettünk.

A teljesítmény társadalma úgy gyarmatosította az életünket, hogy a kívülről érkező elvárásokat belső kényszerre váltotta. Mi történik akkor, ha az úr és a szolga egyetlen személyben egyesül? A bennünk összpontosuló hatalom erőszaktétele már csak testünk betegségeinek tüneteiben mutatkozhat meg. A lázadás elfojtása az önkizsákmányolás formájában jelenik meg, és az egyén önként hajszolja magát a teljes kiégésig – a tőke pedig szabadon áramlik tovább.

Hogyan jelenthet kiutat ebből a lidérces álomból az unalom, a szemlélődő figyelem vagy éppen az inspiráló fáradtság? Ha létezik korszellem, akkor Byung-Chul Han telibe találta azt. A filozófia és szociológia klasszikusait metsző pontossággal kell olvasni ahhoz, hogy a mai világ leírásához szükséges új fogalmi kereteket megalkothassuk.

301 H 27 A kiégés társadalma / Byung-Chul Han . - Bp. : Typotex, 2019.

 

https://s04.static.libri.hu/cover/33/3/5777642_5.jpg

A hópelyhek szerkezetének komplexitása, Boleyn Anna tizenegy ujja, idegen civilizációk létezésének lehetősége és más izgalmas témák által inspirálva Daniel Tammet igyekszik nekünk választ találni arra, miért érezzük gyorsulónak az időt, ahogy öregszünk, létezik-e átlagos ember, vagy hogyan érthetjük meg szeretteinket.
A világszerte ismert autista zseni világában a matematika szépsége az élet és a gondolkodás minden területét beragyogja. Új könyvében személyes történetek, hétköznapi vagy éppen történelmi és irodalmi példák segítségével nyújt betekintést egyedi, különleges észjárásába. Gondolatai révén mi, olvasók is esélyt kapunk, hogy megérezzük, mitől válnak élvezetessé a számok, a szorzatok, az egyenletek és egyéb műveletek.

A Számokban létezünk megváltoztatja, ahogyan eddig a matematikára gondoltunk, és bebizonyítja, hogy az valóban kézzelfoghatóan van jelen a mindennapjainkban: családi életünkben, kedvenc meséinkben és verseinkben, sőt a múltba vagy a jövőbe révedő álmainkban is.

510 T26Számokban létezünk: a mindennapok matematikája / Daniel Tammet . - Bp. : Európa, 2019.

 

https://s01.static.libri.hu/cover/fb/6/5741155_5.jpg

Ezt a kincset érő, eredeti kötésminta-gyűjteményt kezdőknek, gyakorlottaknak és tervezőknek egyaránt szántuk. Nem a jól ismert minták újabb gyűjteményét tartja a kezében az olvasó, hanem egy vadonatúj mintákból álló bőségkosarat, amelyet a kézi kötésben nagy tudásra szert tett alkotók készítettek a számunkra.

745 S85A legszebb kötésminták tárháza: ötletek, tanácsok 300 kötésmintához, amit mindenkinek ismernie kell / Lesley Stanfield, Melody Griffiths. - Bp.: Gabo, 2019.

 

„Ami erő van bennem, az azokból a reggeli, csendes percekből ered, amelyekkel a napot kezdem. Azokból, amikor egyedül vagyok, és letérdelek. Azokból, amikor időt szakítok Istenre.”

Bear Grylls a világ egyik leghíresebb természetjárója. Többször elment már az emberi erő legvégső határáig: kiállta a Brit Különleges Erők 21. SAS-ezredének hírhedt felvételi vizsgasorozatát, és ő lett a legfiatalabb hegymászó, aki feljutott az Everestre. De ez csak az egyik fele történetének. Tv-sorozataiból a magyar nézők is megismerhették a lehetetlent nem ismerő kalandort, aki megosztja a nyilvánossággal, mi áll legvakmerőbb tettei hátterében. Az ejtőernyős ugrás során elszenvedett rettentő balesetétől kezdve a Grönland partjainál majdnem halálos tragédiával végződött hajós kalandjáig minden veszélyes vállalkozása során védte valami: a Krisztusba vetett hit.

Ebben a nyílt, merész és őszinte könyvben Bear többek között a barátság, a kudarc, a bátorság és a kockázat témakörét járja körül: rövid olvasni- és gondolkodnivalókat kínál, hogy segítsenek napjainkat békében, céltudatosan és hitben megerősödve tölteni. …Bear Grylls nem prédikál és nem térít, arra vezet rá, hogy a több ezer éves tanítások tökéletesen eleven, hasznos útmutatók a ma emberének is.

240 G 69 A lélek ereje: útmutató minden napra /Bear Grylls . -Bp.: Jaffa, 2019.

 

Izgalmas kémtörténetek tele romantikával, küzdelemmel, kódnevekkel, felrobbantott vonatokkal, bátorsággal és sok-sok árulással - a Legendás lányok igaz történeteiből kiderül, mire képesek a nők, ha nemes ügyért kell harcba szállni.

A kötet szerzője, Sarah Rose a brit titkosszolgálat különleges egységének hosszú időre titkosított dokumentumait dolgozta fel. Az egyedülálló iratok, naplók, személyes beszámolók olyan hadműveletekről szólnak, amelyek során fiatal nőket képeztek ki arra, hogy a frontvonal mögé átdobva a megszállt Franciaország területén segítsék az ellenállás tevékenységét.
Az életüket nap mint nap kockára tevő fiatal ellenállók pontosan tudták, mi vár rájuk, ha a Gestapo kezei közé kerülnek - ami sajnos több esetben be is következett. Ám ennek dacára a bátor nők igyekeztek kitartani a fedőtörténetük mellett, és próbálták megúszni a letartóztatást, vagy elviselni a kínzásokat. Feladatkörükbe tartozott, hogy fogadják és rejtegessék a folyamatosan érkező szabotőr honfitársaikat, akadályozzák a nácik hadműveleteit, valamint információkkal lássák el a titkosszolgálatot - így a lányok igen fontos szerepet kaptak a pontosan hetvenöt évvel ezelőtti partraszállás, az ún. D-nap előkészítésében is.

355 R 86 Legendás lányok: kémnők titkos története a II. világháborúból / Sarah Rose . - Bp. : Partvonal, 2019.

 

Miért vagy valójában depressziós és hogyan találj kiutat!

A díjnyertes újságíró és szerző beutazta a világot, hogy eltérő kultúrákban, különféle társadalmakban kutathassa, milyen okok rejlenek a globális szinten is egyre nagyobb méreteket öltő depresszió és szorongás jelensége mögött. A könyvében feltárt összefüggések ismeretében ki kell jelentenünk: mindaz, amit eddig a depresszióról és a szorongásról mondtak nekünk, tévedés volt. …

Ne úgy tekintsünk magunkra, mint egy elromlott gépre, hanem mint egy olyan élőlényre, akinek valamilyen alapvető szükséglete – értelmes munka, tisztelet, biztos jövőkép, támogató közösség stb. – nem kerül kielégítésre. Az elsőre talán sokkoló felismeréseket követően a szerző a lehetséges megoldásokkal sem marad adósunk.

Johann Hari világhírű újságíró és író már első kötetével is óriási sikereket ért el, ám az Elveszett kapcsolatokkal a nemzetközi sikerlisták élére került. Maga is depressziós volt, és bár 17 éves kora óta kezelték, mindig is úgy érezte, hogy a tünetei leküzdésére folyamatosan felírt különféle antidepresszánsok csak ideig-óráig hoznak számára enyhülést. Ezért úgy döntött, megpróbál a probléma mélyére ásni és megérteni a betegsége mögött húzódó valódi okokat. Ennek a kutatómunkának az eredményét tartja kezében az olvasó.

613 H 32  Elveszett kapcsolatok: a szorongás és a depresszió valódi okai és meghökkentő gyógymódjai /Johann Hari . - Bp. : Édesvíz, 2019.

 

https://s03.static.libri.hu/cover/8e/9/5637230_5.jpg

Némelyik nap csak úgy tovatűnik anélkül, hogy bármi nyomot hagyna, de vannak olyan napok, amelyekre egész életünkben emlékszünk.Emlékszel az első csókra? A legfinomabb ételre, amit valaha kóstoltál? Vagy a frissen nyírt fű illatára egy verőfényes nyári napon? Ha valami ingerli az érzékszerveinket, ha igába fogjuk az első élmények erejét, ha tudatosítjuk magunkban érzéseinket és érzelmeinket, valószínűleg sikerül megőrizni a boldog emlékeket.

De milyen összetevők alkotják ezeket a boldog emlékeket? Miért van az, hogy egy dallam, egy illat, egy íz vissza tud minket röpíteni valamihez, amiről azt hisszük, rég elfelejtettük? Meg lehet tanulni, hogyan alkossunk boldog emlékeket, és hogyan őrizzük meg ezeket mindörökre?

A boldogságkutatás eredményeit felhasználva Meik Wiking erre tanítja meg olvasóit. Adatok és naplók, interjúk és globális felmérések, tanulmányok és pszichológiai kísérletek eredményeire támaszkodva ez a könyv megmutatja, hogyan készíthetünk tökéletes pillanatokat, olyanokat, amelyekre életünk végéig emlékezni fogunk. Olyanokat, amelyek átformálják énünket.

613 W 70 Az emlékteremtés művészete: hogyan őrizzük meg a boldog pillanatokat / Meik Wiking . - Bp. : Kossuth, 2019.

 

A kötetben szülők hangját halljuk, akik a saját történeteiket beszélik el gyerekeik neveléséről és arról, hogyan nevelik őket a gyerekeik; nyomon követhetjük, idővel miként változik ez a sarkalatos kapcsolat. Szülők és különböző korú gyerekek ismerhetnek magukra a gondolatébresztő és megrendítő beszámolókban, és teljesen más fényben láthatják a saját „nevelődésüket”.

370 L 35 Neveljük fel egymást! : mi mindent tanulhatunk gyerekeinktől? /  Sara Lawrence-Lightfoot . - Bp. : Kossuth, 2019.

 

https://s02.static.libri.hu/cover/a8/8/5724709_5.jpg

Egy hangsúlyozottan magyarországi viszonyokra íródott, a szerző saját tapasztalatain alapuló, hiteles "zéró hulladék" gyakorlati kézikönyv, amely lépésről lépésre elkíséri az olvasót a hulladékminimalizálás folyamatában.

A könyv tartalma:

   - szemléletformáló alapok a "zéró hulladék" életvezetéshez

   - három szinten - kezdő, haladó, és szuper-haladó - bemutatott gyakorlati lépések a mindennapi élet 6 területéről:

     szemlélet, bevásárlás, konyha, fürdőszoba, takarítás, kert

   - minden rész végén érdekességek: történelmi visszatekintés, hazai és nemzetközi statisztikák, külföldi inspirációk

   - minden rész végén forintosított megtakarítási potenciál egy 5 fős, átlagos magyar család költségvetésére

   - magyarországi és európai uniós jogszabályi vonatkozások

   - alapítványok, szervezetek, gyűjtőhelyek, nonprofit vállalkozások, applikációk

   - társadalmi aspektusok - közösségek, család és barátok, iskola, munkahely - áttekintése

   - sikeres társadalmi szerepvállalás lépésről lépésre

   - 33 kipróbált recept házilag elkészíthető tisztító- és kozmetikai szerekhez

   - "zéró hulladék" háztartás alapanyaglistája - bővített változat

   - magyarországi "zéró hulladék életformát" támogató webáruházak és boltok - bővített lista

   - motiváló ellenőrző lista a" zéró hulladékos" háztartás felé vezető egyéni út dokumentálására

A szerző Tóth Andi - "zéró hulladék" aktivista, blogger, három gyermekes édesanya, háziasszony. Könyvében saját gyakorlati tapasztalatait osztja meg az olvasókkal, arra inspirálva őket, hogy vágjanak bele a hulladékminimalizáló életforma kialakításába. 

504 T70  Dobd ki a szemetest!: hulladékcsökkentés lépésről lépésre / Tóth Andi . - Bp. : Lelkesedés, Tanulás, Szabadság K., 2019.

 

https://helikon.libricsoport.hu/wp-content/uploads/sites/5/2019/10/Pirotte_MaMegElunk_72dpi.jpg

Fél évvel a normandiai partraszállás után a németek az 1944. decemberi ardenneki offenzívával próbálják megállítani a szövetséges csapatok előrenyomulását. Az egyik környékbeli faluban lakó családnál átmeneti menedékre találó hétéves zsidó kislány, Renée egy szerencsétlen félreértés folytán az amerikai egyenruhába bújtatott német diverzánsok kezébe kerül. Renée minden bizonnyal az ég kegyeltje, mert nemcsak hogy csodával határos módon túléli ezt a „kalandot”, de Mathias személyében olyan védelmezőre tesz szert, aki kész a saját életét is kockára tenni érte.
Emmanuelle Pirotte 2015-ben megjelent regényét eddig 16 nyelvre fordították le, és a könyv nemzetközi sikerének hatására 2019- ben megkezdődött a várva várt film forgatása is.

P 72 Ma még élünk / Emmanuelle Pirotte . – Bp. : Helikon, 2019.

 

https://moly.hu/system/covers/big/covers_568949.jpg?1567597448

Az év legjobb science fiction novellái című, jelenleg harmincötödik köteténél tartó amerikai antológiasorozatot évtizedeken át a legszélesebb körben olvasott sci-fi válogatásnak tartották, és a mai napig megkerülhetetlen hivatkozási pontnak számít. A legjobbak legjobbjai a széria elmúlt két évtizedéből gyűjt össze egy kötetre való novellát egytől egyig elismert szerzőktől, megmutatva, milyen lélegzetelállítóan sokféle témának, stílusnak és gondolkodásmódnak ad otthont a zsáner.

Gardner Dozois (1947-2018) az egyik legnagyobbra tartott science fiction szerkesztő volt, aki a Legjobb szerkesztő kategóriában tizenötször is elnyerte a Hugo-díjat. Számos más munkája mellett húsz évig dolgozott az Asimov's Science Fiction Magazine szerkesztőjeként, és ő vitte sikerre Az év legjobb science fiction novellái sorozatot. 2011-ben felkerült a neve a Science Fiction Hírességek Falára, 2016-ban pedig átvehette az életműve előtt tisztelgő Skylark-díjat 

L 43 A legjobbak legjobbjai 1.: hét évtized legjobb science fiction novellái / szerk.  Gardner Dozois . - [Bp.] : Gabo, 2019.

 

https://s03.static.libri.hu/cover/7d/9/5850288_5.jpg

Jane Austen halála után közel háromezer levelét semmisítették meg, így azokkal együtt odavesztek Jane életének titkai is. De vajon mi merült feledésbe?

Emma Grant Austen-kutató mindig a szabályok szerint élt: házas, jó tanári állása van és tervezi az „előírt” két gyereket is. Ideális élete darabokra hullik, amikor férjét rajtakapja egy másik nővel. Austen-sugallta romantikus elképzeléseiről kiderül, hogy ostoba álmok. Emma elárulva és egyedül érzi magát.

Amikor plagizálással vádolják, az állását is elveszíti, és Angliába utazik egy kétségbeesett küldetésre az eltűnt Jane Austen levelek után, azt remélve, hogy így helyreállíthatja megtépázott hírnevét. Egy remeteként élő özvegyasszony azt ígéri Emmának, hogy megmutatja neki a leveleket, ha megígéri, hogy megtartja Jane titkait, és végrehajt egy sor feladatot. A feladatok teljesítése közben Emma bejárja Jane Austen Angliáját, új szemmel néz az írónő és a saját életére, és összehozza a sors egy régi baráttal is...

Miközben Emma felfedezi a legendás író legbelsőbb gondolatait és küzdelmeit, lassan ráeszmél, hogy Jane-nek mi oka volt a titkolózásra, és azt is megtapasztalja, mi a valódi lojalitás.

P 45 Jane Austen tönkretette az életem / Beth Pattillo . - Szeged : Lazi, 2019.

 

https://s06.static.libri.hu/cover/67/6/5219862_5.jpg

A sorozatgyilkos nem a vádlottak padján ül, ő éppenséggel az esküdtszék tagja.

Robert Solomont, az ünnepelt hollywoodi csillagot gyönyörű felesége brutális meggyilkolásával vádolják. Ez az évszázad celebgyilkossági pere, és a védelem még valakit be akar venni a csapatába: a szélhámosból lett ügyvédet, Eddie Flynnt. Minden bizonyíték Robert ellen szól, de ahogy a tárgyalás megkezdődik, egy sor baljóslatú esemény kétségeket ébreszt Eddie-ben. Mi van akkor, ha nem csak egyetlen színész van a tárgyalóteremben? Mi van akkor, ha nem az igazi gyilkos ellen folyik a tárgyalás? Mi van akkor, ha a gyilkos az esküdtszék tagja?

Steve Cavanagh, ír származású író végre magyarul is megjelenő története Írországban elnyerte az Év bűnügyi regénye díjat. A páratlanul izgalmas és fordulatos jogi krimi minden pillanatban gondolkodásra ösztönzi az olvasót.

C 13 T1z3nhárom / Steve Cavanagh . - Bp. : Álomgyár K., 2019.

 

 https://s03.static.libri.hu/cover/79/3/5633325_5.jpg

Frankfurt, 1963. Az egész sajtó a közelgő Auschwitz-perrel foglalkozik, amikor a fiatal tolmácslányt, Eva Bruhnst egy lengyel tanú kihallgatásához hívják a bíróságra. Eva zavartan fordítja a tanúvallomást, de képtelen értelmezni a hallottakat. Amikor a szüleit kérdezi a témáról, ők kitérnek a válasz elől, s Eva vőlegényével együtt hevesen ellenzik, hogy lányuk részt vegyen a perben.

A következő hetekben Eva előtt egy megdöbbentő és ismeretlen világ tárul fel: bírákkal és vádlottakkal találkozik, és mindenekelőtt az egykori foglyokkal, akik az ő hangján szólalnak meg a tanúk padján... A megrázó beszámolókat hallva Eva nem ugyanaz az ember többé: nem érti, hogy a családja miért nem képes szembenézni a múlttal, ugyanakkor megijeszti a fiatal kanadai jogász, David Miller is, akinek mindennél fontosabb az igazság feltárása.

Hol van az igazság, és vajon milyen hatása lesz ennek az igazságnak Eva életére? A Német Ház láttató erővel mutatja be a háború utáni Németországot, miközben hiteles képet fest az emberi kapcsolatokról és arról, hogy néha mennyire nehéz és fájdalmas a szembenézés.

H 65 A Német Ház / Annette Hess . - Bp. : Libri, 2019.

 

https://s04.static.libri.hu/cover/06/6/5792205_5.jpg

Mennyi időbe telne, hogy TE is gyilkossá válj?

Mit tennél, ha valaki felajánlaná, hogy hívj fel egy számot, mondj egy nevet, és az az ember örökre eltűnik a föld színéről? Csak 29 másodpercbe telne. Megtennéd?
Amikor Sarah megment egy bajban lévő kislányt, semmit sem vár cserébe. Ám a bátor cselekedete egy nagyhatalmú és veszélyes férfit tett az adósává. És ez a férfi ellenállhatatlan ajánlatot tesz neki:,,Csak mondjon egy nevet. Egyetlen nevet. És én eltüntetem azt az embert az életéből."

Hiszen mindenki tudna mondani legalább egy nevet, nem igaz? És csak egyetlen, 29 másodperces telefonhívásba kerülne...

L 76 29 másodperc / T. M. Logan . - Bp. : General Press, 2019.

 

Olaszország, 1932 – Mussolini hatalma egyre jobban megerősödik Olaszországban…

Egy ragyogó őszi reggelen az építész Isabella Berottihoz váratlanul odamegy egy nő, akivel még soha nem találkozott, és rábízza a kislányát, hogy vigyázzon rá egy kis ideig. Vonakodva bár, de Isabella igent mond, ám ez a döntés teljesen felforgatja az életét. Önkéntelenül abba a helyzetbe kerül, hogy meg kell védenie a gyermeket a rá vadászó hatóságoktól. Megismerkedik a karizmatikus fotóssal, Roberto Falcóval, aki társául szegődik egy elképesztő hajszában. Hamarosan rájönnek, hogy az általuk feltárt titkok sokkal bonyolultabbak és veszélyesebbek, mint azt valaha is képzelték volna.

A márvánnyal burkolt piazza, a kanyargós olasz utcák s Róma csodálatos panorámája szolgál hátteréül ennek a lenyűgözően izgalmas és egyben romantikus történelmi műnek.

F 95 Az olasz feleség / Kate Furnivall . - Bp. : I.P.C. Kv., 2019.

 

https://helikon.libricsoport.hu/wp-content/uploads/sites/5/2019/09/VodolazkinJ_Brisbane_72dpi.jpg

A XIX. századi klasszikus orosz irodalom legnagyobb témájával viaskodva Vodolazkin ízig-vérig mai regényt alkotott: olyan polifonikus művet, amelyben nemcsak egy nagy művész gondolatai szólnak (miközben mindvégig halljuk a zenét is a szöveg mögött), hanem az emberi életeket felfaló, gyilkos történelem minden fals nesze, nüansza, ordítása, egyszóval az idő zúgása is: Oroszország és Ukrajna elmúlt évtizedeit éljük át – egy olyan ember nézőpontjából, aki éppannyira ukrán, mint orosz, és közben európai, de leginkább – az élet nagy titkaival és tragédiáival szembesülve – egyszerűen csak ember, aki tudni szeretné, mi végre van itt a földön.

V 94 Brisbane / Jevgenyij Vodolazkin . -  Bp. : Helikon, 2019.

 

https://s04.static.libri.hu/cover/5f/a/5435429_5.jpg

"A boldogságért könnyekkel kell fizetni." (Édith Piaf)

Párizs, 1944. Miután véget ér Franciaország német megszállása, Édith Piafot kollaborációval vádolják a francia hatóságok, és az énekesnő attól tart, hogy fellépési tilalommal fogják sújtani. Miközben bizonyítani igyekszik, hogy ártatlan, megismerkedik Yves Montand-nal, egy sete-suta, de tehetséges fiatal énekessel. Tanítani kezdi, és a két sanzonénekesből hamar szerelmespár lesz. Az Yves oldalán megélt boldogság Édithet egy dal írására inspriálja. Így születik meg a La vie en rose (Az élet rózsaszínben) – a sanzon, amely legendássá teszi az énekesnőt.

Édith Piaf – akihez foghatóan senki sem testesítette meg az élet bátor akarását, és aki sem a művészetében, sem az életében nem ismert korlátokat.

M 35 Édith Piaf és a szerelem dala /Michelle Marly . - Bp. : Kossuth, 2019.

 

 

A könyvajánlók forrása:

https://jelenkor.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/a-kiralyne-aki-madarnak-kepzelte-magat/

https://www.typotex.hu/book/10677/byung_chul_han_a_kieges_tarsadalma

https://europakiado.hu/konyv/szamokban-letezunk-a-mindennapok-matematikaja/

https://www.gabo.hu/hu/kezimunka/1440-lesley-stanfield-melody-griffiths-a-legszebb-kotesmintak-tarhaza-9789634068457.html?search_query=A+legszebb+kotesmintak+tarhaza&results=77

https://www.libri.hu/konyv/bear_grylls.a-lelek-ereje.html

http://kiadok.lira.hu/kiado/partvonal/konyvek/legendas-lanyok---kemnk-titkos-tortenete-a-ii-vilaghaborubol/139477659

https://edesviz.hu/konyvek/onfejlesztes/johann-hari-elveszett-kapcsolatok/

https://www.kossuth.hu/adatlap/konyv/5082/az-emlekteremtes-muveszete

https://www.kossuth.hu/adatlap/konyv/5111/neveljuk-fel-egymast

https://lelkesedeskonyvek.com/toth-andi-dobd-ki-a-szemetest-ii-javitott-bovitett-kiadas?keyword=dobd%20ki%20a%20szemetest

https://helikon.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/ma-meg-elunk/

https://www.libri.hu/konyv/gardner_dozois.a-legjobbak-legjobbjai-1.html

http://www.lazikiado.hu/lazi-konyvek/konyv/jane-austen-tonkretette-az-eletem-pattillo-beth/

https://moly.hu/konyvek/steve-cavanagh-tizenharom

https://www.libri.hu/konyv/annette_hess.a-nemet-haz.html

http://kiadok.lira.hu/kiado/generalpress/index.php?action=konyv&id=139479709

http://www.ipck.hu/index.php?s=olasz+feles%C3%A9g

https://helikon.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/brisbane/

https://www.kossuth.hu/adatlap/konyv/5016/edith-piaf-es-a-szerelem-dala

 

 

 


Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap