Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap

A magánytól az összetartozásig - Pál Ferenc könyvbemutató

Pál Ferenc római katolikus pap, mentálhigiénés szakember volt vendégünk február 7-én. A magánytól az összetartozásig című könyvének bemutatóján egy igazi, lenyűgöző, "pálferis" előadás részesei lehettek vendégeink.

"Szerelmesek voltunk, lángolt köztünk a szenvedély - ma unatkozunk, elhidegültünk egymástól. A kezdeti időkben minden ment magától - most akkor sem, ha megfeszülünk. Egykor úgy éreztük, a társunk mindene vagyunk - most semmibe vesz, talán meg is csal. Azt hittük, vele könnyebb lesz az élet - most nehezebb, mint valaha. Hogyan történhetett ez velünk? Jó volna együtt leélni az életünket, miközben ez mind kevésbé látszik reális célnak - körülöttünk is egyre többen válnak. Úgy tűnik - mint annyi minden más - válságban van a párkapcsolat és a család is. Mintha a nagyszüleinknek jobban ment volna mindez... Nekünk miért nem?"

A házasságon belüli magányosságról, ennek okairól, tanulságairól és azokról a családokról mesélt Pál Feri atya, akik szeretetben, egymás iránti tiszteletben élik mindennapjaikat. Vajon mi a titkuk, hogy felhőtlen boldogságban élnek?  Mindezeket közismert humorával fűszerezve mesélte el a szépszámú hallgatóságának.

A fogadtatásáról meséljenek a fotók!

 

/ Kapcsolódó képek


Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap