Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap

Író- olvasó találkozók diákok

KERTÉSZ EDINA

“Sajnos ellopom a fiam ötleteit"

Amióta csak vissza tudok emlékezni, mindig és mindenfélét olvastam, Emily Brontë-tól például a Jane Eyre-t nagyjából tizenháromszor, tizennégy éves koromig. Később a marketinges munkám mellett tíz évig egy kiadónak dolgoztam szerkesztőként. Az ötlet, hogy komolyabban foglalkozzak az írással, akkor jött, amikor Horváth Mónika grafikussal egy házba költöztünk, és összebarátkoztunk. Ő éppen az Aranyvackor pályázatra készült egy képpel, amihez írtam egy szöveget. Ebből kerekedett ki végül az első könyvem, A rejtélyes kulcs, ami egy trilógia első darabja lett, és két kislányról szól, akik találnak egy kulcsot, és nyomozásba kezdenek a tulajdonosa után. A sorozat a Pötyi és Pepita nyomoz címet kapta, és helyet kapnak benne varázslatok, nyomozás, és mindenféle bonyodalom, amit egy sereg állat okoz. Azóta egy gyerekkönyvkiadónál, a Naphegynél dolgozom, és boldog vagyok, hogy munkaidőben is olvashatok, szabadidőmben pedig, kikapcsolódásként, könyveket írhatok.

Időpont:
2017.05.11. 14:00
Helyszín:
Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár
8900 Zalaegerszeg, Deák tér 6.


BERG JUDIT

Berg Judit négy gyermek édesanyja, és rengeteg mesekönyv írója, a Pagony egyik legfontosabb szerzője. Saját bevallása szerint három lánya és kisfia nemcsak ihletője történeteinek, de néha ötletgazdáik vagy épp "megrendelőik" is. Történeteit a tematikus szerkesztés és a világos megfogalmazás jellemzik, amit a gyerekek is könnyen megértenek, ám a felnőtteknek sem együgyű. Az Év Gyermekkönyve-díjat 2007-ben Rumini című könyvéért kapta meg.
 
Magáról így mesél: 
"1974. január 28-án születtem Budapesten. Az első könyv, amit egyedül sikerült végigolvasnom hét vagy nyolcéves koromban, rövid kis mesekönyv volt: A halász hetedik fia. Testvéreimmel és unokatestvéreimmel sokat meséltünk, matchboxoztunk, fantázia- és szerepjátékokat játszottunk éveken át, de akkor még eszembe sem jutott, hogy egyszer én is meséket fogok írni. Akkoriban ornitológus, síoktató és kaszkadőr akartam lenni. Kedvenc olvasmányaim pedig a Dumas-könyvek és Mándy Iván Robin Hood-ja voltak. 

Időpont:
2017.05.18. 14:00
Helyszín:
Deák Ferenc Megyei és
Városi Könyvtár
8900 Zalaegerszeg, Deák tér 6.


Víg Balázs

Az óvodában nem könnyű az élet, ezt már tudjuk, Todó elmesélte nekünk. És mi a helyzet az iskolával? Hamar kiderül, hogy nem is olyan egyszerű a beilleszkedés és a barátkozás. Hát még, ha valaki nem tudja fejből a Himnusz szövegét az évnyitón, dobálják a táskáját, botrány robban ki a saras váltócipője miatt, vagy titkos videót mutatnak neki a szünetben. Todó a tőle megszokott nagy igazságérzettel és mesélőkedvvel vezeti végig olvasóit az alsó tagozat megpróbáltatásain, és kitálal iskolásoknak, szüleiknek, sőt a tanítóknak egyaránt.

Időpont:
2017.05.23. 11:00
Helyszín:
Deák Ferenc Megyei és
Városi Könyvtár
8900 Zalaegerszeg, Deák tér 6.


Mészöly Ágnes

A HANGA ÉS VÁRKONY regényekben a klasszikus ifjúsági kalandregények és a krimi legjobb, legnemesebb hagyományai elevenednek meg, olyan remek ötvözetben, ahogy azt például Erick Kästner Emil-könyveiben már megtanulhattuk. 
 A kiskamasz főhősök, Hanga és Várkony alakja köré szerveződő történetekben kitalált, mégis nagyon ismerős, könnyen (meg)szerethető hazai helyszíneken játszódnak az események.

Végre itt a nyár! Pihenésről azonban szó sincs Kövesparton: előbb egy alomnyi árva kismacska biztonságáról kell Hangáéknak gondoskodniuk, aztán a néptánctábor válik egyre izgalmasabbá. Az utcák csendjét titokzatos motoros veri fel, érthetetlen betegség söpör végig a községen, és Várkony mindenkivel vérszerződést akar kötni



Időpont:
2017.05.30. 11:00
Helyszín:
Deák Ferenc Megyei és
Városi Könyvtár
8900 Zalaegerszeg, Deák tér 6.

 

 


Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap