Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap

Folyóiratajánló - 2023/3.

A Kertészet és Szőlészet 2023. évi 12. számának tartalmából:

Növénytermesztés az űrben - A Debreceni Egyetem Alkalmazott Növénybiológiai Tanszékén 2019 óta végeznek kutatásokat a Bioregeneratív Élettámogató Rendszerben. A kisérleteket a városban felépült biológiai kutató és növénykísérleti üvegházban, a Biodrome-ban, és a hozzá kapcsolódó laboratóriumokban állítják be. Kevesen tudják, hogy a korábbi eredményeikre alapozva kaptak megbízást arra, hogy űrnövények kutatásával is foglalkozzanak.

A friss fogyasztáson túl - A Cegléden folyó több mint hét évtizedes kutatómunka eredményeként ma a hazánkban is kapható kajszi- és szilvafajták legtöbbjéről már tudjuk, milyen feldolgozási módra alkalmas leginkább. A rendszeres bírálatokon pedig az évjáratok hatása is lemérhető.

Szakmai nap metszési bemutatóval - A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusán, Keszthelyen és Cserszegtomajon került sor a szőlészeti és borászati szakmai napra. A délelőtti előadásokat metszési bemutató követte.

A Praktika 2023. márciusi számának tartalmából:

Csak semmi kapkodás! - Nem lusta, csak megfontolt és mindig derűsen mosolyog – egy lajhár már csak ilyen. Varrd meg velünk ezt a különleges és nagyon szerethető figurát, ami azonnal a család kedvence lesz (szabásmintával)!

Művészi színvonal - Érezd magad valódi festőnek, és alkosd meg ezt a csodás faliképet iparművészünk részletes útmutatása alapján! A manapság divatos növénymintát élénk színfoltokkal egészítettük ki, hogy a kép vidámabbá tegye az otthonod, amíg a tavaszt várod.

Megérdemelt figyelem - Alkotónk rengeteg inspirációval tért haza távol-keleti utazásáról – ennek a csodás kis polcnak az elkészítését is Kínában népszerű bútordarabok ihlették. Helyezd el rajta a legszebb dísztárgyaidat, számodra érdekes apróságokat, hogy végre igazán méltó módon állíthasd ki őket!

Varázslatos kilátás - Tegyél vidámabbá és különlegesebbé egy egyhangú falat ezzel a szuper dekorációval, ami egyszerre látványos és hasznos is, hiszen hangulatfényként is megállja a helyét!


A Mi Otthonunk 2023. márciusi számának tartalmából:

Színezzük át! - Mi a közös egy lelakott, ódivatú laminált bútorban és egy unalmas falfelületben? Az, hogy mindkettő újra festhető! Az otthonunkban lévő összes tárgyban – legyen az fényes, csúszós vagy víztaszító felület – az a közös, hogy egy új színnel vagy színegyüttes felhordásával újra értelmezhetjük, teljesen új hangulatot, környezetet eredményezve.

Luxusra tervezve - A luxus szó hallatán prémium minőség jut eszünkbe, mely ennek a lakásnak minden négyzetcentiméterét jellemzi. Letisztult színvilág, kifinomult formák, minták, textíliák, valamint csodálatos tapéták és dekorációs tárgyak alkotnak különleges atmoszférát.

A nyugalom birodalma - Vendéglátónk azt kérte csillag Gabriella lakberendezőtől, hogy nagyon kellemes és megnyugtató otthont tervezzen számára. Szabad kezet kapva a tervező a krémes színek és természetes hatású anyagok mellett döntött.

Tároló vagy váza a konyhából - Néha fel sem tűnik, milyen lehetőséget kínálnak egyszerű konyhai eszközeink, Hiányos pohárkészletünk darabjait egyszerű bambusznyársakkal bevonva jó kis tárolókat, akár vázát is készíthetünk.

A Meglepetés 2023. évi 11. számának tartalmából:

Tanuljuk el nagymamáink titkát! - Az ország legkedveltebb gasztroműsorvezetője, Borbás Marcsi visszavonult életet él férjével az Őrségben, miközben lelkesen dolgozik azon, hogy megtanítsa az embereket a fenntartható világban élni.

„Vágyam, hogy ne veszítsem el az erőnlétemet” - Juhász Árpád - Nyugtalan természete volt fiatalon, és még idős korában is keresi a kihívásokat. A világhírű természettudós egyedül él, de nem magányosan. Lányaira, unokáira és barátaira mindig számíthat.

Igen, ezek mind fiatalítják a bőrt! - Különleges ápoló trükkök. Alapos tisztítás, rendszeres krémezés, elegendő alvás – ezeken az alapvető dolgokon kívül még több mindennel segíthetjük a bőrünket, hogy minél tovább megőrizze szépségét, simaságát és rugalmasságát.

Friss ágyban az igazi a pihenés - Napunk közel egyharmadát az ágyban töltjük, ez idő alatt, akár fél liter folyadékot is kiizzadhatunk. De hogyan és milyen gyakran érdemes mosni az ágyneműt, a párnát, cserélni a matracot?

A lapszámok a könyvtárunkban elérhetők és a legfrissebb számok kivételével kölcsönözhetők.


Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap