Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap

Folyóiratajánló - 2023/2.

Az Ezermester 2023. februári számának tartalmából:

Gumiabroncs művészet - Talán nem túlzás ezt a felhasználást művészetnek nevezni, bár alkotója inkább játéknak szánta a gyerekek legnagyobb boldogságára. Egy lakótelepen kaptuk lencsevégre a művet, melynek alapanyaga a kidobásra ítélt, használt gumiabroncs.

Gázról áramra, áramról gázra, melyik gazdaságosabb? - A gázfűtéses lakások jelentős részébe építettek be a tulajdonosok hűtő-fűtő inverteres klímát is. Az energia árrobbanás után különösen felgyorsult ez a folyamat. A logika kristály tiszta volt – és az ma is - , legyen kétféle fűtési lehetőség, két különböző energiaforrásra.

A folyékony szeg története - A ragasztástechnika világa bizonyos értelemben a fecskefészek anyagával kezdődött, ahogy az a derék madár a sár, a fű és a saját nyála segítségével olyan időtálló és tartós elegyet alkot. Ez inspirálta Den Braven-t, hogy a ragasztástechnika egyik úttörő gyártójává váljon. A fecske máig a cég logója.

A Príma Konyha magazin 2023. februári számának tartalmából:

A hónap menüje - Svéd mandulatorta (A különleges torta előtt kínáljunk töltött húst és könnyen elkészíthető hagymakarikát.)

Forró levesek - Mutatunk néhány szívmelengető levest, amelyek könnyedén elkészíthetők, az eredményt pedig mindenki imádni fogja.

Színarany finomság - A burgonya nem csupán egyszerű köret, könnyen elkészíthető, fenséges főételeket is készíthetünk belőle.

Mindennapi kenyerünk - A házilag készült kenyér egészségesebb és finomabb. Ráadásul kenyérsütés közben mennyei illat lengi be az otthonunkat.

Farsangi kavalkád - Végre van okunk ezeknek a csodálatos süteményeknek a megsütésére: fogjuk a farsangra, és falatozzunk lelkiismeret–furdalás nélkül.


A CHIP Magazin 2023. februári számának tartalmából:

Chipek a jövő számára - az Intel az IEDM konferencián mutatta be, hogy milyen elképzelései vannak a processzorok tokozását és anyagát illetően, míg a Samsung a GDDR7 memóriatípusokkal kapcsolatos fejlesztéseit demonstrálta.

Amikor a MI valósággá változtatja a fikciót - A megtévesztően átalakított képeket, videókat és hanganyagokat készítő mesterséges intelligenciák fejlesztése rendkívüli tempóban zajlik. Vajon meddig hihetünk még a szemünknek és a fülünknek?

Apró robotok a vérben - A „gyökérkezelés” kifejezés hallatán a legtöbb emberben meghűl a vér. Hamarosan azonban apró nanorobotok tehetik kellemesebbé a látogatást a fogorvosnál. Ráadásul rákterápiában is sokat segíthetnek.

A Sport Plusz 2023. évi 7. számának tartalmából:

Waltner esete a Pakssal - A 92. percben még jó volt, négy perc múlva már bukott edző lett.

A fehérvár sportigazgatója kitálal, Dárdai ide hozatala helyett maradt a maszatolás - Exkluzív interjúnk Sallói Istvánnal.

Szoboszlai egyre inkább klasszis játékossá érik

„Egy ország hálás érte, hogy elhozta nekünk a sportot” - A legendás sportriporter, Szepesi György születésének 101. évfordulójára.

Rossi és Csercseszov sikerei nem a magyar, húsz éve megszokott „technikákkal” születtek

Bezárt a piac - Itt a teljes lista az NBI 113 téli átigazolásáról

A lapszámok a könyvtárunkban elérhetők és a legfrissebb számok kivételével kölcsönözhetők.


Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap