Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap

Folyóirat ajánló - 2020 május

A lapszámok a könyvtárunkban elérhetők és a legfrissebb számok kivételével 7 napra kölcsönözhetők

 

 "Ésszel járom be a Földet!” –  a Földgömb szerkesztőségének mottója, mely a Magyar Földrajzi Társaság első alelnöke, Vámbéry Ármin gondolatait idézi.

A Földgömb alkotóközössége a lap 1929-es alapítása óta azért dolgozik, hogy választ adjon a bennünket körülvevő világ­ról megfogalmazódott kérdésekre, elsősorban a földrajztudomány elemző, szintetizáló eszköztárának segítségével. Ezek a kérdések és válaszok sohasem voltak olyan kiemelkedően fontosak és aktuálisak, mint ma, amikor a klímaváltozás, a környezettudatos életmód és a környezetvédelem az emberiség jövőjének szempontjából ily nagy jelentőséggel bírnak. E célok megvalósításának hatékony eszköze a lap, mely szórakoztatva tanít, magyarázza a Világot! 

A Földgömbben ismeretterjesztő írásokat olvashatunk kalandos felfedező­utakról, látványos vidékekről és lakóikról, alig ismert környezetünkről a tengerfenéktől a hófödte csúcsokig, sőt egészen a Marsig… Minden lapszámban foglalkoznak legalább egy magyarországi, egy európai, illetve egy tengerentúli területtel. A lap információkban gazdag, mindig aktuális, magazin-jelleggel, színes, olvasmányos formában, színvonalas tartalommal és képanyaggal mutatja be bolygónkat. (forrás)

Az online folyóirat ITT olvasható, a facebook oldal ITT érhető el.

 

 

A GEO kíváncsi, közérthető és sokszínű. Az ismeretterjesztő magazin hónapról hónapra azokhoz szól, akik többet szeretnének tudni a világról, az azt alakító emberekről, a természet- és társadalomtudományok nagy kérdéseiről, az állat- és növényvilágról, az érzelmekről, a Föld legszebb tájairól és legizgalmasabb kalandjairól. Megjelenik évente 10 lapszámmal.

A lap digitális formátuma IDE kattintva, a magazin facebook oldala ITT érhető el. 

 

 

 

 

 

A National Geographic a földrajztudomány, az állat- és növényvilág, a természeti környezet és a társadalomtörténet legelterjedtebb és egyik legigényesebb ismeretterjesztő lapja. 37 nyelven, összesen 60 millióan olvassák világszerte.

Magyar nyelvű honlapja ITT érhető el, facebook oldala pedig ITT.

 

 

 

 

 

 

A Természet Világa a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) havonta megjelenő folyóirata, legfontosabb feladatának a magyar vonatkozású tudományos eredmények tudománynépszerűsítő célú közlését tekinti. A lap sokszínű, gazdagon illusztrált, emellett hűen őrzi a korábbi évtizedekre jellemző magas színvonalat és nyelvi igényességet. Szerzői között a magyar tudományos élet meghatározó alakjai sorakoznak, akik mind a Kárpát-medencében, mind a világ más tájain a hazai természet- és műszaki tudományok hírnevét öregbítik. Szakszerkesztői a természettudományok különböző területein és a kommunikáció tudományában képzett szakemberek.

A folyóiratban a tudományos eredmények bemutatásának teljességre való törekvése mellett könnyedebb, olvasmányosabb témák is helyet kapnak, így az egy-egy tudományterületben elmélyülni szándékozó kutatók, mérnökök, tanárok ugyanúgy megtalálják a kedvükre való olvasmányt, mint az egyetemi hallgatók vagy a középiskolások. Utóbbi célcsoporttal a lap kiemelten foglalkozik és cikkei, diákpályázatai révén ösztönzi a természet- és műszaki tudományok iránt elkötelezett tanulókat önálló tapasztalatok gyűjtésére és azok értelmezésére, az eredmények értékelésére, írásos beszámoló készítésére, egyszersmind a kutatói pályára. (forrás)  Honlapja ITT érhető el

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap