Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap

Filmajánlónk az őszi szünetre

 

Dínó tesó (2015)
színes, magyarul beszélő, amerikai animációs kalandfilm, 90 perc
hangok: magyar, angol, görög, lengyel
feliratok: magyar, angol (halláskárosultaknak), görög, lengyel

A Dínó tesó c. film  felteszi a kérdést: mi lett volna, ha az az aszteroida, amely mindörökre megváltoztatta az életet a Földön, valójában elkerülte volna a bolygónkat, és a dinoszauruszok soha nem haltak volna ki? Óriási kalandra indulhatunk ebben a sajátos világban, melyben Arlo, az apatoszaurusz szokatlan barátra talál Pötty, az embergyerek személyében, és miközben ketten együtt bejárják a nagy és titokzatos pusztaságot, Arlo megtanulja legyőzni a félelmeit, és rájön, hogy mire képes valójában. A film tele van humorral, érzelemmel és akcióval, az egész család képzeletét magával ragadja.


Zootropolis (2016)
színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, 108 perc
hangok: magyar, angol, görög, román
feliratok: magyar, angol (halláskárosultaknak), görög, román

A Walt Disney Animation Studios produkciójában érkezik ez a lebilincselő kaland-vígjáték, amely az állatok nyelvén benépesített lenyűgözően modern Zootropolisban játszódik. Juddy Hopps, a buzgó nyuszi, hogy bebizonyítsa, igenis megállja a helyét a zootropolisi rendőrségen, azonnal ráveti magát első ügyére. A város történetében most először csatlakozhat nyúl a rendőrséghez. Ő bármire hajlandó, hogy megoldja az ügyet – még ha ezt azt is jelenti, hogy együtt kell dolgoznia Nick Wilde-dal, a minden hájjal megkent szélhámos rókával. 


Verdák 2. (2011)
színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték, 106 perc
hangok: magyar, angol
feliratok: magyar, angol, angol halláskárosultaknak

A két jó barát újra száguld: Villám McQeen, a legmenőbb versenyverda és a páratlan Matuka a tengerentúlra indul, és ismét minden sebességhatár feletti kalandokba keveredik. Részt vesznek azon a versenyen, amely eldönti, hogy melyik a világ leggyorsabb járgánya. De a bajnoki címhez izgalmakkal teli, girbegurba út vezet, ami még csak jó szándékkal sincs kikövezve: Matuska ugyanis útközben belekeveredik egy nemzetközi kémügybe is!


Agymanók (2015)
színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film
hangok: magyar, angol, lengyel, angol képnarráció
feliratok: magyar, angol halláskárosultaknak, lengyel

Gondolt (ál)-e már valaha arra, hogy mi járhat mások fejében? Most kiderül,  hála az Agymanók filmnek, mely varázslatos utazásra invitál egyenesen az elme mélyére. A 11 éves Riley kobakjában -  a Fejhadiszálláson – öt testet öltött érzelem tüsténkedik a mindig derűs Derű vezetésével, kinek legfőbb szándéka, hogy Riley egész életében boldog lehessen, és szeretné, ha ezzel Majré, Harag, Undor és Bánat is egyetértene. Ám amikor egy baleset folytán a Fejhadiszálláson kívül találja magát, Derűnek mindent be kell vetnie, hogy visszatérjen, mielőtt Riley teljesen megkeseredik.

 

Bambi 2. – Bambi és az erdő hercege (2006)
színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 73 perc
hangok: magyar, angol
feliratok: magyar, angol, angol halláskárosultaknak

Walt Disney egyik legszebb klasszikusának folytatása a családi kötelék és a barátság erejét ünnepli.
Édesanyja halálát követően Bambi megtudja, hogy az erdő Nagyhercege az édesapja. Rá vár most a feladat, hogy felnevelje a kis gidát. Az őzbaknak eleinte nem fülig a foga a kis bajkeverő pátyolgatásához, ám élete legnagyszerűbb kalandja során a büszke szülő rájön, hogy van mit tanulnia csupa szív utódától

A  dzsungel könyve (2016)
színes, magyarul beszélő, amerikai családi kalandfilm, 105 perc
hangok: magyar, angol, kazah, orosz
feliratok: magyar, angol halláskárosultaknak, orosz

A Vasember-t is jegyző Jon Favreau ezúttal Rudyard Kipling klasszikusából forgatott élőszereplős filmet, amelyet a Disney azonos című animációs filmje inspirált. A kaland során Maugli, akit farkasok neveltek, a félelmetes tigrissel Sir Kánnal találja magát szembe. Mivel a rettentő ragadozón korábban már komoly sebeket ejtett az Ember, ellenségként tekint a fiúra. Maugli ezért elhagyja az egyetlen otthont, amit eddig ismert és egy lenyűgöző utazásra indul, amely során önmagát is jobban megismerheti. Szigorú mentora, Bagira a párduc és a szabad szellemű medve, Balu társaságában Maugli a dzsungel számos lakójával találkozik, akik nem biztos, hogy a legjobb szándékkal közelítenek a fiúhoz.


Mancs (2014)
színes, magyar családi kalandfilm, 92 perc


Mancs, az elárvult kiskutya nehezen talál családra. Hosszú és küzdelmes út vezet ahhoz, hogy megszeressék, befogadják. Speciális képességeivel azonban új gazdája segítségére lesz, s mentőkutyaként nemzetközi hírnevet szerez. A Mancs egy animációs betétekkel tűzdelt családi film a barátságról, a kitartásról, a köztünk élő hősökről.

 


Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap