Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap

Csak egy gombolyag

Egy angol tanulmány kimutatta  a kötés és a horgolás egészségjavító hatását. E tevékenység azon túl, hogy átmozgatja a kéz és az ujjak ízületeit, javítja a szem és a kéz koordinációját, segít elterelni a figyelmet a krónikus fájdalmakról, az aggodalmakról. Aki gyakran él e hobbijának, nemcsak ellazul, de a tanulási képessége és a memóriája is javul, mivel az új minták kipróbálása folyamatosan munkában tartja az agyat. A kötés nagy előnye, hogy bárhol kéznél lehet, s pillanatok alatt oldja a szorongást. 

 

Íme 10 dolog, amit a kézimunka nyújt nekünk

  1. Mentális kihívás és problémamegoldó képesség
  2. Szociális érzékenység fejlődése
  3. Teljes jelenlét
  4. Szem-kéz koordináció fejlődése
  5. Tanulás és tanítás
  6. Figyelem és gondolatok fókuszálása
  7. Aktív kreativitás fejlődése
  8. Eredményesség, sikerérzés
  9. Türelemre és kitartásra tanít
  10. Fejleszti a memóriát

 

Válogasson könyvtárunk kézimunkakönyvei közül!

 

 

Kötéstechnikák, kötésminták és stílusok átfogó útmutatója a kötés minden szintjén, a kezdőtől a gyakorlottig. A kötés művészetét tömör magyarázatokkal, világos illusztrációkkal és fényképekkel, valamint hasznos ötletekkel és
a szakma trükkjeivel teszi érthetővé. A könyv ötletekkel, inspirációkkal szolgál, és technikai segítséget nyújt, hogy minden alkalommal kitűnőt alkothassunk.

"Már össze sem tudom számolni, hányan jelezték, mennyire tartanak a csipkekötéstől, pedig nem is olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. Remélem, ez a könyv összes félelmüket egyszer és mindenkorra száműzi.
Az egyszerű, érthető leírásokkal és leszámolható ábrákkal lépésről lépésre követhetjük végig a kötés folyamatát. Megismerhetjük a különféle fonalakat és eszközöket, megtanulhatjuk, hogyan kell a szemeket felszedni, leláncolni, milyen a sima és fordított kötés, az összeillesztő varrat, vagy hogyan kell a különféle díszítőelemeket alkalmazni.
A csipkekötést négy nagy fejezetre tagoltuk: kisszemes csipkemintákra, sávos csipkemintákra, klasszikus csipkemintákra és csipkeszegélyekre. Ezeken belül az egyes leckék az alapvető technikai ismeretekkel kezdődnek, lépésről lépésre írják le a munkafolyamatot, és mindezt remek fotókkal szemléltetik.
A technikai ismertetéseket lélegzetelállítóan szép csipkeminták követik.
Az egyes leckék végén a kezdők számára ideális feladatot jelentő babasapkától és sáltól a gyakorlottabbaknak szánt pompás vállkendőig egyszerű mintadarabok elkészítését ismertetjük.
A minták alig vagy egyáltalán nem igényelnek alakítást, így egyszerűen követhetők - próbálkozzunk hát a csipkekötéssel, és élvezzük, amint a kezünk közt egyre jobban kiteljesedik a szép minta."
A Szerző

Elbűvölő kötött és horgolt virággyűjteménnyel bővíthetjük saját kezűleg készített alkotásaink sorát. Az elkészült kézimunkákat felhasználhatjuk ruhák, kiegészítők díszítésére, vagy színes csokorba kötve otthonunk dekorálásához.
Válogassunk a katalógusba rendezett egyszerű rózsákból, kedves pipacsokból vagy a mesterien kidolgozott virágkölteményekből.
Ha kiválasztottuk a legjobban tetszőt, nincs más dolgunk, mint a részletes leíráshoz lapozni, majd kötőtűt vagy horgolótűt ragadni. A horgolt modellekhez leszámolható rajz is tartozik, amely megkönnyíti a munkánkat. A figurák összeállításához, kitöméséhez is találunk hasznos tanácsokat.
Néhány inspiráló ötlet is helyet kapott a kötetben, amelyek a kézimunkák egyedi felhasználását segítik a ruhadíszektől az ajándékcsomag dekorálásáig.

 

 

Bővítsük kötés és horgolás repertoárunkat ezzel a miniatűr állatsereglettel: a csúszó-mászóktól a gyönyörű pillangókon át a ragyogó fémes fonalból készült szitakötőkig. Díszíthetnek ruhát, kiegészítőt, ajándékcsomagot, de az asztalon vagy a falon is jól mutatnak, illetve ajándékba is készülhetnek. A könyv elején megismerkedhetünk a katalógusba rendezett kis élőlényekkel, majd hátra lapozva a részletes mintaleírás alapján könnyedén elkészíthetjük a kiválasztott darabot. A horgolt modellek többségénél leszámolható rajz is segíti a munkát. Hasznos tanácsokat találunk még a töméshez, összeállításhoz és egyéb technikákhoz is. A kiadvány végén inspiráló ötletek segítik a kézimunkák egyedi felhasználását az évszakoknak megfelelő dekorációktól, a különleges lakásdíszeken át az elegáns kiegészítőkig. Lesley Stanfield számos kötés és horgolás könyv szerzője, az ő nevét dicséri a nagy sikerű 100 kötött és horgolt virág című kiadvány is.

 

 

 

 


Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap