Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap

Karácsonyi meglepetések

Az ünnepekre való készülődésbe bekapcsolódva kigondoltunk néhány ötletet, amivel kedveskedni szeretnénk számotokra. Ha elakadtál a készülődésben és nem tudod, merre és hogyan tovább; vagy egyszerűen csak szeretnél még egy csipettel több varázst csempészni az ünnepi hangulatba, lesd meg az adventi feladatokat! Ha szeretnél valakinek egy könyvtárnyi könyvet ajándékozni, az sem lehetetlen. Megoszthatod velünk, mit vársz el egy könyvtártól, és bár a tündérkeresztanya nem mi vagyunk, lehet egy kívánságod, csak tűzd fel a kívánságfára! Végül pedig válassz egy könyvet a fa alól, hogy mi is meglephessünk téged!

 

 

ADVENTI FELADATOK
Karácsonyfánkon nem csak díszek, de különféle feladatokat tartalmazó cetlik is lógnak. A legtöbbön olyan tevékenység található, amit az évnek ebben a szakában egyébként is végzünk, néhányon pedig olyasmi, ami talán segít még jobban feldobni az ünnepi készülődést. Válassz egyet közülük, vidd haza nyugodtan, és ha megcsinálod a rajta lévő feladatot, oszd meg velünk instagramon vagy facebookon a dfmvk_advent hashtaget használva! Már nagyon várjuk, hogy láthassuk a képeiteket! Lessétek meg a mi "megoldásainkat" is! (  )
 
AJÁNDÉKOZZ KÖNYVTÁRAT!
Annyi jó könyv van, és te nem tudsz választani, melyiket is add a szerettednek karácsonyra? Nem tudod, minek örülne, de az biztos, hogy imád olvasni? Túl drágák a könyvek, ő viszont két nap alatt tízet is képes lenne kiolvasni? Ajándékozd meg egy könyvtári beiratkozással, egyszerre egy egész könyvtárnyi könyvvel! Az ajándék olvasójegyekről kérdezd könyvtárosainkat!
 
KÍVÁNSÁGFA
A könyvtár előterében található parafatáblán alakítottunk ki helyet a kívánságfának, amire bárki felbökhet egy új díszt, aminek hátuljára saját kívánságait írhatja fel. Ez lehet egy könyv, amit szeretne, hogy beszerezzünk; egy szerző neve, akivel szívesen találkozna egy könyvtári eseményen; egy rendezvény, amire szívesen eljönne, ha megszerveznénk; de valójában bármi, amit a könyvtártól kérni szeretne.
 
KARÁCSONYI MEGLEPETÉSKÖNYV
A karácsonyfánk alatt becsomagolt könyvek sorakoznak olvasóra várva. A csomagoláson adunk némi támpontot, mi található a borítón belül, de a könyv maga meglepetés marad egészen addig, míg le nem kerül róla a borítás. Válassz te is egy könyvet, nem baj, ha nem vársz a kicsomagolással karácsonyig.

 

 


Tagintézmény

Deák Ferenc

Megyei és Városi Könyvtár

Aktuális

Galéria

Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap