Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap

Folyóiratajánló - 2021.03.

Az alábbi folyóiratok nyomtatott formában is megtalálható könyvtárunkban, de ezek mellett az online felületeket is érdemes tanulmányozni további írások és a lappal együtt működő, kiegészítő információk miatt.

 

A Könyvhét című folyóiratban könyvekkel, és azok megjelenésével kapcsolatos kulturális híreket olvashatunk. A lap terjedelme  48-64 oldal, amely terjedelmet leginkább a könyvszakma kiemelt eseményei, akciói határozzák meg, a Nemzetközi Könyvfesztivál, az Ünnepi Könyvhét vagy a téli könyvvásár idején nagyobb oldalszámmal jelentkezik..

Interjúkat közölnek magyar és határontúli magyar írókkal, könyveik megjelenése alkalmából Magyarországra érkező külföldi írókkal, könyves műhelyek és könyvkereskedelmi cégek vezetőivel, a kulturális élet szereplőivel, a könyvkultúra képviselőivel. (F)

A Könyvhét online tartalmai ITT érhetők el.

 

Az ingyenes angol napi leckéket, az 5 Perc Angol-t 2003-ban keltették életre, azzal a céllal, hogy napi, ingyenes, és nem utolsósorban rövid és szórakoztató „mini leckékkel” segítsék a nyelvtanulókat és a nyelvgyakorlókat. (F)

A két változat - a nyomtatott és az online – kiegészíti egymást,  együtt használva válik interaktívvá. A folyóiratban megjelenő cikkek hanganyaga a honlapon letölthető, meghallgatható, vagy a feladatok megoldása elolvasható.  

       

 

2021 januártól nem érhetők el könyvtárunkban az alábbi kiadványok:

A kiadó szünetelteti a Kismama magazincsalád nyomtatott kiadását, helyette a szegmensvezető babaszoba.hu tartalmaival célozza a Kismama magazin célcsoportját. A Well&Fit magazin tartalma januártól szintén csak digitálisan érhető el. (F)

 


Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap