Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap

2017 júliusi könyvajánló

Anne Rice: A ​farkasok ajándéka
 

Az idő a jelen. A hely egy fényűző udvarház a Csendes-óceánra néző szirttetőn, Észak-Kalifornia zord partján. Egy fiatal újságíró… Egy érett asszony, aki vendégül látja otthonában… Két különös ember véletlen találkozása… Egy idilli éjszaka, amely véres erőszakba fúl… Egy epizód, amely beindít egy félelmetes, ugyanakkor varázslatos átváltozást, hogy a fiatalember a reá váró sorstól mámorosan és rémülten, a kéj és az iszonyat között vergődve ismerhesse meg a farkasok borzongató ajándékát. 
Mindezt átszövi egy szenvedő lélek áhítozása a megváltásra, és a viharos, részegítő utazás a farkasemberi létben.

 


(A katalógushoz kattintson a képre)


Santa Montefiore: Szerelem ​és háború dalai
 

Sodró lendületű történet szerelemről és családról

Előre megtervezték az életüket. De a szerelem és a háború megváltoztat mindent. 
A hullámzó ír dombok közt megbújó Deverill kastély három nőnek ad otthont: a tűzvörös hajú Kitty Deverillnek, legjobb barátnőjének, Bridie Doyle-nak, aki a kastély szakácsának lánya, valamint harsány rokonának, Celia Deverillnek. 
Amikor kitör a háború, mindhármuk élete örökre megváltozik. 
Árulás szakítja szét őket, világuk hamuvá válik, s a barátságuknak alighanem vége, hiszen a földgolyó különböző tájaira sodródnak. Egyvalami azonban közös bennük: a heves és megingathatatlan vágyakozás a Deverill kastély,
s a hozzá fűződő felejthetetlen emlékek iránt.

 


(A katalógushoz kattintson a képre)


Hansági Ágnes (szerk.) · Hermann Zoltán (szerk.): „…író ​leszek, semmi más…
 

A kötet a 2014. december 56-án, Balatonfüreden megrendezett, a reneszánszát élő Jókai-kutatás új eredményei számára fórumot teremtő, 2004-ben indított konferencia-sorozat és tudományos tanácskozás 3. állomásán elhangzott előadásokat közli. A tanulmányok egy része olyan műfajokat (dráma, novella, verses epika) állít fókuszba, amelyek eddig szinte egyáltalán nem kaptak figyelmet, másik csoportja pedig olyan szövegekkel foglalkozik, amelyek mindeddig kívül estek a kritika figyelmén. A harmadik szövegcsoportban közölt tanulmányok a legolvasottabb, a leginkább kanonizált regények közé tartozó szövegek radikálisan új szempontú, a mai olvasót is megszólítani képes értelmezését kínálják.
 


(A katalógushoz kattintson a képre)


Maros András: Befutunk

 

Mihez kezdjen a madarász, ha az a ritka madár, amelynek tanulmányozására feltette az egész életét, egyszer csak fogja magát, és kipusztul? És mihez kezdjen a madarászné életközépi válságban szenvedő, depressziós férjével? Kucsma Pál és felesége külön utakon keresnek vigaszt: Pál a fejébe veszi, hogy megtanul repülni, Ica pedig, hogy szépségkirálynőt farag kislányukból, Hédiből. Hogy maga Hédi mit gondol az egészről, arról nincs adat, ám a jelek szerint nem is igazán érdekel senkit. Maros András legújabb regénye fergeteges komédia és édes-bús szatíra, amiben – legalább egy-egy villanásra – minden olvasó magára ismerhet.
 


(A katalógushoz kattintson a képre)


Lucinda Riley: Viharnővér

 

A ​gyengeség pillanataiban találhatsz rá a legfőbb erősségedre

Ally D'Apliese épp egy viharosan induló szerelem kapujában áll, amikor a nevelőapja haláláról értesül. A nővéreivel a Genfi-tó partján magasodó, gyermekkori otthonukba gyűlnek össze, hogy megemlékezzenek szeretett apjukról, és meghallgassák a végrendeletét. A különc milliárdos, Pa Salt mindnyájuknak egy különleges tárgyat meg egy levelet hagyott örökül, és ennek segítségével, ha a lányok úgy döntenek, közelebb kerülhetnek valódi gyökereikhez. 
Allyt egyik tragédia a másikba sodorja, és a kétségbeesett fiatal nő nem lát más választást, mint maga mögött hagyni mindent: Norvégiába utazik, hogy felkutassa a vér szerinti családját. 
Mi vár rá a fenséges szépségű országban? Mire jut egy százötven évvel ezelőtti életrajz elolvasása után, amely egy énekesnőről, Edvard Grieg világhírű zeneszerző múzsájáról szól? És milyen, az eddigi életét a négy sarkából kifordító, váratlan felfedezések várnak még rá Bergen festői partjainál?

 


(A katalógushoz kattintson a képre)


Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Széchenyi 2020
Európai Szociális Alap